Anthony Fauci
Featured, International

Nou medicament antiviral împotriva Covid. Anthony Fauci: Rezultatele sunt impresionante! Cum se administrea

Medicamentul antiviral Molnupiravir, dezvoltat de compania framaceutică Merck, are mari șanse să fie aprobat pentru tratarea infecției cu Sars-Cov-2. Dr. Anthony Fauci, cel mai important expert în boli infecțioase din SUA, a anunțat că rezultatele sunt ”impresionante”.

Consilierul științific al Casei Albe Anthony Fauci a declarat, într-un interviu pentru CNN, că ”la persoanele care iau medicamentul când sunt infectate pentru prima dată scade probabilitatea spitalizării sau a decesului”.

Expertul în boli infecțioase a adăugat însă că riscul poate fi redus 100% ”dacă nu ne infectăm deloc”.

Recent, dezvoltatorul a anunțat că medicamentul experimental Molnupiravir a redus la jumătate riscul de spitalizare față de cei care au primit placebo și nu s-a înregistrat niciun deces într-un studiu clinic global la care au participat 775 de persoane, cu Covid ușor sau moderat. Jumătate aveau cel puțin un factor de risc pentru boală severă, ca obezitate sau vârstă avansată. Ele au început să ia medicamentul în cel mult cinci zile de la apariția simptomelor și erau nevaccinate.

Jumătate dintre participanți au primit medicamentul, iar cealaltă jumătate un placebo. Nu au fost raportate decese printre cei care au luat medicamentul, dar opt decese au fost înregistrate la cei cu placebo. Ratele de spitalizare la cei care au primit medicamentul au fost de 7,3%, jumătate față de cei care au luat placebo.

Un comitet independent de experți, care a monitorizat studiul, a recomandat oprirea testării înainte de termen pe baza rezultatelor pozitive, un pas semnficativ și grăitor într-un studiu.

Merck și partenerul Ridgeback Biotherapeutics au precizat că vor aplica în curând pentru autorizația de utilizare urgentă a medicamentului, care ar deveni primul antiviral pentru Covid-19.
Medicamentul previne cazurile ușoare și moderate de Covid-19, astfel încât să nu să nu evolueze spre episoade grave.

Anticorpii monoclonali, tratamente care au ținut oamenii în afara spitalelor, sunt scumpi, dificil de fabricat și de administrat, necesitând infuzii sau injecții. Vaccinurile au fost remarcabil de eficace, dar accesul este limitat în mare parte a lumii.

”Întotdeauna am crezut că antiviralele, mai ales cele orale, ar fi o contribuție importantă în pandemie.Să ții oamenii departe de spitale este incredibil de important, date fiind aparția de variante și continua răspândire a virusului”, a declarat Daria Hazuda, vicepreședinte pentru boli infecțioase și vaccinuri la Merck.

Merck a și început să producă Molnupiravir. Micile capsule maro trebuie luate de două ori pe zi, timp de cinci zile. Compania anticipează că va produce 10 milioane de seturi de tratament până la sfârșitul anului. Guvernul american a făcut o achiziție în avans de 1,7 milioane de seturi de tratament, la un preț de 1,2 miliarde de dolari.

Experimentele de laborator și pe animale au sugerat că medicamentul poate fi eficace împotriva variantelor cunoscute, inclusiv Delta. Spre deosebire de vaccinuri și anticorpi care țintesc proteine specifice de pe suprafața virusului, Monupiravir lucrează prin introducerea de erori genetice care alterează codul genetic al coronavirusului. Acest lucru înseamnă că poate fi mai rezistent la mutație și poate acționa împotriva altor coronavirusuri sau virusuri ARN.

blank