Norvegia modifică taxele pentru miliardarii care pleacă din țară.
International

Norvegia modifică taxele pentru miliardarii care pleacă din țară. Numărul miliardarilor care au de gând să facă acest pas este alarmant

Norvegia modifică taxele pentru miliardarii care pleacă din țară, iar Bettina Banoun, partener al firmei de avocatură Wiersholm, spune că numărul celor care solicită consiliere în materie de emigrare a crescut extrem de mult.

Norvegia modifică taxele pentru miliardarii care pleacă din țară. Numărul miliardarilor care au de gând să facă acest pas este alarmant

Miliardarii care au făcut averi în Norvegia vor fi avea parte de taxe majorate, scrie presa internațională, care adaugă că acest lucru se întâmplă după ce un număr ridicat de astfel de persoane au părăsit țara.

Anterior, aceștia trebuiau să plătească o taxă în termen e cinci ani pentru a ieșit din țară, însă noile reguli arată că această perioadă de timp a fost eliminată. Guvernul norvegian a decis, printre altele, și eliminarea posibilității transferului de acțiuni la membrii de familie care locuiesc în alte țări.

Norvegia a crescut taxele pentru miliardari, la fel cum au făcut și țări precum Columbia sau Spania. Pe acest fond, un număr ridicat de miliardari caută soluții pe acest fond și aleg să părăsească țara.

„Am înregistrat o creştere semnificativă a solicitărilor de consiliere în materie de emigrare din partea persoanelor bogate. Numărul miliardarilor care pleacă sau se gândesc să plece din ţară este alarmant”, a declarat Bettina Banoun, partener al firmei de avocatură Wiersholm.

Miliardarii au părăsit țara odată cu schimbarea Guvernului

Actualul Guvern al Norvegiei a venit la putere anul trecut, iar de atunci tot mai mulți miliardari au părăsit țara. Miliardarul Kjell Inge Rokke este cel de-al patrulea cel mai bogat om din Norvegia și se numără printre cei care au plecat din țară. Acum el locuiește la Lugano.

Executivul din această țară dorește să se asigure că banii pe care miliardarii i-au făcut până la momentul plecării lor din țară sunt impozitați potrivit sistemului fiscal din Norvegia, țara care se numără printre cele europene care taxează super-bogaţii.

Rata de impozitare a dividendelor și a câștigurilor de capital din acțiuni a fost deja majorată la 37,8%, o creștere de 6% față de rata de impozitare de acum doi ani.

Miliardarii din Norvegia nu mai au la îndemâna nicio soluție

Presa internațională mai scrie că unii dintre aceștia nu mai au nicio opțiune și niciun instrument prin care să evite plata impozitului, așa cum au făcut timp de ani de zile prin reducerea capitalului social al companiilor la minimul legal.

„În urmă cu 15-20 de ani, nimeni din Norvegia nu ar fi vrut măcar să compare distribuţia veniturilor şi inegalitatea cu cea din Marea Britanie, deoarece existau diferenţe foarte mari între cele două ţări. Dar studiile recente arată că Norvegia şi Marea Britanie sunt aproape la egalitate ca număr de miliardari, iar acesta este şi motivul pentru care guvernul strânge laţul” a declarat Guttorm Schjelderup, profesor în cadrul Şcolii Norvegiene de Economie, potrivit Bloomberg.

blank