Featured, Politic

Norica Nicolai se indoiește că toți românii știu că avem alegeri prezidențiale

Vicepreședintele ALDE, Norica Nicolai, susține că premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis au monopolizat scena politică cu războiul lor personal și românii nu știu că suntem în campanie pentru alegeri prezidențiale.

”Oare câți români știu că avem o campanie pentru alegerile prezidențiale? Probabil că prea puțini.

Din păcate, campania prezidențială este pusă în umbră de disputa nesfârșită dintre doi oameni, doamna Dăncilă și domnul Iohannis, incapabili să respecte reguli constituționale, poate să le și înțeleagă.

Când Constituția îți cere să te duci în Parlament pentru restructurarea guvernului, te duci, nu amâni. Când CCR îți cere să numești miniștri sau să revoci miniștri, acest lucru îl faci, nu îl ignori.

Un președinte cu adevărat al tuturor este un președinte care respectă regulile constituționale pentru că asta este condiția ca toți, de sus până jos, să respectăm aceste reguli și legea. Dacă ei se joacă cu legea există riscul ca fiecare dintre noi să considerăm că legea e facultativă și să nu o respectăm. Sper ca România să aibă un guvern cât mai curând.

Dincolo de acest peisaj, am convingerea că Mircea Diaconu, candidatul independent susținut și de ALDE, va fi viitorul președinte al României. Pentru că el e singura garanție că în această țară regula va fi regulă și românii vor fi respectați.

Singurele atuuri ale lui Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt acelea de deținători precari de putere, unul ca președinte în funcție, iar celălalt ca prim-ministru demis.

Filmul acesta l-am mai văzut cu Sorin Oprescu la Primăria Capitalei. Câștigător a fost un independent, Sorin Oprescu, cu un vot consistent din partea PSD. Probabil că am putea asista din nou la acest scenariu, dar la prezidențiale.”, scrie Norica Nicolai.