IT&C, Stiri

Nokia, cumparata de Microsoft de frica sa nu migreze spre Android

S-a aflat motivul pentru care Microsoft a dorit atat de mult sa cumpere divizia de telefoane mobile a Nokia si anume experimentele producatorului finlandez de gadget-uri cu sistemul de operare Android, pentru gama Lumia.

microsoft-a-incheiat-anul-fiscal-cu-un-profit-2186-miliarde-de-dolariNokia si Microsoft trebuiau sa isi renegocieze parteneriatul la sfarsitul anului viitor, o echipa mica din companie experimentand totodata si eventuala trecere de la Windows la Android.

Aceasta echipa, insa, a reusit sa instaleze Android pe Lumia, inainte ca Microsoft sa inceapa negocierile de achizitie in cazul Nokia, la inceputul anului. Si, desi era constienta de experimentele celor de la Nokia, Microsoft a incercat sa atenueze pierderea care ar putea surveni din trecerea smartphone-urilor Nokia la Android. Si totusi, pentru Nokia, renuntarea la Symbian si apoi la Windows Phone ar fi fost o umilinta publica de calibru.

Vanzarea companiei de telefoane mobile ar fi permis ambelor companii sa asigure un viitor pentru sistemul de operare Windows Phone.

maxresdefaultRetelele de telefonie mobila, totusi, ar fi renuntat la unele ingrijorari legate de dominatia Android/Apple pe piata sistemelor de operare pentru smartphone-uri. Cel de-al treilea sistem de operare esential pentru competitie este Windows Phone.

Si, in conditiile in care Microsoft a reusit sa cumpere divizia producatoare de smartphone-uri Nokia, compania americana este hotarata sa mentina cel de-al treilea sistem de operare in functiune si sa isi asigure o cota mai mare de piata, in viitorul apropiat.

blank