Google anunță lansarea programului „Atelierul Digital pentru Programatori”, adresat studenților care vor să învețe să programeze și tinerilor care vor să devină antreprenori în domeniul tehnologiei. Aceste activități se vor derula în trei hub-uri construite în parteneriat cu trei universități din țară: Universitatea București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Politehnica din Timișoara.

Activitatea în hub-urile Google pentru programatori are două componente. În primul rând, în aceste spaţii vor fi organizate cursuri de programare pentru studenţi. Cursurile sunt gratuite şi se desfăşoară pe o perioadă de 10 săptămâni. Studenţii interesaţi pot opta pentru cursuri de Java, Android development pentru începători sau avansaţi. Mai multe detalii aici: https://goo.gl/AhCGGN.  

Cele trei hub-uri Google pentru programatori vor funcţiona şi ca incubatoare pentru start-up-uri, oferind spaţiu gratuit de co-working tinerilor care lucrează la dezvoltarea propriei aplicaţii şi vor să lanseze un start-up. Tinerii antreprenori beneficiază în hub-urile Google de suport şi sesiuni individuale de mentorat pentru identificarea oportunităţilor de creştere ale start-up-rilor, sesiuni de pregătire cu experţi Google şi acces la programul Google Cloud for Startups. Programul durează 6 luni şi se finalizează printr-o sesiune Demo Day, în care tinerii îşi prezintă ideile în faţă unei comunităţi de investitori şi experţi în tehnologie. Mai multe detalii aici: https://goo.gl/cnF6S1. 

 

Cele trei hub-uri Google „Atelierul Digital pentru programatori” se găsesc în următoarele locuri: 

• Bucureşti: Facultatea de Matematică şi Informatică, etajul 2, Universitatea din Bucureşti

• Cluj-Napoca:Universitatea Tehnică Cluj Napoca, sala C03, parter

• Timişoara: Facultatea de Management în Construcţii, Universitatea Politehnica Timişoara

„Atelierul Digital pentru Programatori” face parte din „Grow with Google”, o iniţiativă globală care urmăreşte să creeze oportunităţi pentru toată lumea, prin oferirea de cursuri, resurse şi consultanţă gratuită. Prin intermediul Atelierul Digital, lansat în 2016 in România, Google îşi propune să sprijine oamenii să îşi găsească un loc de muncă, să avanseze în carieră sau să îşi dezvolte afacerea prin dobândirea de competenţe digitale.