Actualitate

Noi probleme pentru Călin Popescu Tăriceanu. Vezi ce spun judecătorii

Mircea Aron, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a făcut o sesizare la Inspecţia Judiciară pentru a se face verificări, în cazul afirmaţiilor făcute de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Mircea Aron vrea să afle dacă cele spuse de Tăriceanu a adus atingeri independenţei sistemului judiciar.

Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la un post TV, că, prin decizia justiției în cazul Dragnea, „asistăm la o răsturnare a normalității”. „Nu văd unde este vina lui Liviu Dragnea pentru că în toate țările democratice partidele își asumă acest rol de a comunica cu cetățenii și, în final, de a-i mobiliza și a-i aduce la vot. Acest lucru se întâmplă în Europa democratică și în toată lumea liberală, inclusiv în Statele Unite. La noi, acest lucru capătă o conotație penală și nu văd de ce. Liviu Dragnea nu este condamnat pentru fraudă electorală, nu s-au produs fraude la referendum decât dacă considerăm că 7,4 milioane de oameni care au votat împotriva lui Băsescu au votat ca rezultat al mobilizării făcute de USL și de fapt ei aveau o altă opțiune. Cred că, în momentul acesta, oamenii care au fost la referendum și au votat pentru demiterea lui Băsescu sunt pe bună dreptate revoltați de această decizie a justiției, care interferează în actul politic. Aici a fost vorba de exprimarea unei opțiuni politice și, dacă acest lucru este condamnabil, ar fi trebuit mai degrabă să fie anchetată boicotarea, care a fost o acțiune evidentă și contrară legii, de împiedicare a exercitării votului liber și democratic. Cred că asistăm la o răsturnare a normalității prin această decizie”, a fost declaraţia lui Călin Popescu Tăriceanu care i-a scandalizat pe cei de la CSM.

Acum, CSM a prezentat prin intermediul unui comunicat sesizarea făcută de Mircea Aron.
„Mircea Aron, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări, potrivit competenţelor legale, pentru a stabili dacă şi în ce măsură prin afirmaţiile lansate în spaţiul public de către domnul Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României, a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său”.

blank
blank