Featured, Social

Noi detalii despre bărbatul bătut crunt în Braşov care a emoţionat o ţară întreagă. Povestea spusă de medicul care a strâns bani pentru bătrân

Medicul care a strâns bani pentru bărbatul bătut crunt, în 31 martie, pe scările unui pasaj din Braşov, scrie că a luat legătura cu fiul acestuia. ”Povestea mi se pare fabuloasă. Avem un om care se putea rupe cu totul de familie, aşa cum au făcut mulţi”, spune medicul.

”Când am fost la spital să-l vizităm pe domnul D., ştiam deja că acesta consuma alcool din când în când. Am văzut un domn calm, fără niciun fenomen de sevraj. Am discutat îndelung şi cu medicul curant. În clipele din pasaj, domnul D. era băut, dar nimic strigător la cer, nici vorbă de niveluri frapante ale alcoolemiei. În salon, ne-a povestit că mai bea, cu precădere în weekend, dar nu sare calul. Ne-a spus că fiul are Parkinson şi-i mai trimite bani. Că se poate trata în străinătate, înrolându-se în legiunea franceză. Să ţineţi minte acest aspect”, scrie, pe pagina sa de Fcaebook, medicul Vasi Rădulescu.

Acesta susţine că a luat legătura cu două persoane cu experienţă în alcoolism şi dependenţele de acest viciu, care i-au spus că victima ”poate construi nişte poveşti pentru a avea anumite avantaje” şi povestea cu fiul nu trebuie crezută, deoarece pare inventată.

”Am ţinut minte părerile şi le respect. Însă am continuat săpăturile. Am luat legătura cu fiul. El există. Are probleme de sănătate şi poartă un diagnostic. Nu Parkinson, pentru că la aproape 30 de ani este oricum improbabil. E altceva. Fiul probează tot ce ne-a spus domnul D., inclusiv faptul că le mai trimitea bani. Deci nu era o poveste inventată. Tot fiul mi-a zis că tatăl a avut mari suferinţe, că s-a despărţit de soţie, că era consumator de alcool, dar că, odată ajuns la Braşov, mai lua legătura cu familia rămasă în Focşani şi chiar le trimitea bani. Povestea mi se pare fabuloasă. Avem un om care se putea rupe cu totul de familie, aşa cum au făcut mulţi. Dar nu, el îşi aduce aminte de ei, le mai trimite bani. Chiar în spital spunea ce dor îi e de familie. Avem un om despre care se spune că e alcoolic. E singurul din ţară? Voi nu mai cunoaşteţi niciun alcoolic, aşa-i? Nu mai există familii destrămate, oameni care îşi beau banii, care îşi distrug minţile, care abandonează totul. Nu. Domnul D. precis este singurul”, mai scrie medicul.

În opinia acestuia, ”cazul acesta trebuia să se întâmple aşa. Să trezească în noi nişte lucruri”.

”Vom încerca să facem lucrurile cât mai bine. Am vorbit vineri cu doamna psiholog Ioana Constantinescu – este voluntar acolo, l-a văzut în fiecare zi – şi am cerut ca un specialist în partea de dependenţă de alcool să-l examineze cu mare atenţie. Deja s-a găsit cineva. Specialiştii ne vor spune dacă sunt într-adevăr probleme serioase sau dacă este un consumator pasager. Mie nu-mi pare o dependenţă sadea, după zecile de cazuri văzute de mine în spital, oameni care tremurau, erau neliniştiţi, aveau fenomene clare de sevraj. Domnul D. este foarte cuminte şi n-a deranjat pe nimeni. După externare, vom vedea unde îl ducem pentru a-i putea oferi protecţie, ajutor psihologic, linişte, mâncare, tot. Ne gândim la cele mai bune soluţii. Povestea nu se va opri aici. Eu sper să fie una pozitivă, născută din nişte scene triste şi strigătoare la cer. Sper să se trezească ceva în fiecare dintre noi. Să privim altfel lucrurile şi să fim măcar un pic mai buni. E al naibii de uşor să fim răi, invidioşi, moralişti. E şi al naibii de trist să nu vrem să ne schimbăm apucăturile greşite”, susţine, în final, Vasi Rădulescu.

În 31 martie, doi tineri de 18 şi 23 de ani au fost filmaţi în timp ce îl loveau cu cruzime pe bărbatul de 66 de ani. Surse judiciare declarau, pentru MEDIAFAX, că bărbatul de 66 de ani, din Vrancea, care lucra cu ziua în judeţul Braşov, ar fi declarat că scandalul cu cei doi agresori a pornit după ce acesta le-ar fi cerut o sumă de bani pe care i-o datorau. Unul dintre presupuţii agresori a prezentat o altă variantă, aceea ca bătrânul i-ar fi surprins când distrugeau un obiect şi ar fi încercat să-i oprească, lucru care i-ar fi deranjat.

La spital, viaţa lui Dumitru Neculai, care nu avea nici acte de identitate la internare, s-a schimbat complet. Zeci de oameni impresionaţi de situaţia în care se află s-au oferit să-l ajute, printre ei aflându-se şi medicul din Bucureşti. Vasi Rădulescu a postat un anunţ pe Facebook şi a reuşit să strângă de la români din toată ţara peste 90.000 de lei.

blank