Social, Stiri

Noi arbori plantaţi în parcurile din Bucureşti

100 de elevi au ieşit în parc să planteze 560 de copaci şi arbuşti

plantari

Sub genericul “Toamna la plantat de pomi”, peste 100 de elevi de la şapte unităţi de învăţământ din sectorul 2, care sunt câştigătoare ale concursului “Primăvara Şcolilor”, au participat astăzi, alături de primarul Neculai Onţanu, la o acţiune ecologică de plantare a pomilor în Parcul “Sfântul Pantelimon” din cartierul Pantelimon.

Elevii au plantat peste 560 de arbori şi arbuşti şi i-au spus e că doresc să se alăture şi mai departe Primăriei Sectorului 2 la programele ecologice şi mai ales la plantat de pomi. Peste ani îşi doresc să vină în parc cu familia şi copii lor şi să le arate copacii pe care i-au plantat pe vremea când erau elevi.

Acţiunea ecologică a făcut parte din cadrul concursului “Primăvara Şcolilor”, aflat la cea de-a XII-a ediţie, organizat de primarul Neculai Ontanu, iar câştigătorilor le-au fost decernate premii în valoare de 4 milioane lei.

Programul de protejare a mediului s-a bucurat de implicarea în proiectele ecologice a peste 5200 elevi şi a 600 de cadre didactice de la 57 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din sectorul 2, cu toţii fiind impulsionaţi  să-şi dovedească măiestria în conservarea şi protejarea mediului înconjurător.

În cursul acestui an, elevii s-au întrecut în acţiuni cu tematică ecologică desfăşurate în parcurile sectorului 2 şi nu numai: programe de conştientizare a bucureştenilor asupra importanţei păstrării şi îngrijirii mediului, plantări de pomi, prezentare de pliante cu îndemnul de a avea grijă de mediu, parade de costume ecologice şi multe alte asemenea activităţi educative.

 

 

blank