NATO
IT&C

Noi acuzații la adresa NATO. Rusia se plânge de atacuri cibernetice în regiunea Kaliningrad și la Moscova

Viceministrul rus de Externe, Oleg Sîromolotov, a declarat că au avut loc mai multe atacuri cibernetice asupra unor instituții de stat din regiunea Kaliningrad și a sistemului energetic al Moscovei. El consideră că NATO este principalul vinovat.

Viceministrul rus de Externe, Oleg Sîromolotov, a declarat că NATO este vinovat pentru noile atacuri cibernetice asupra unor instituții de stat din regiunea Kaliningrad și a sistemului energetic al Moscovei.

El consideră că britanicii vor să distrugă sectorul informațional al Rusiei și că intensifică rusofobia pe internet. Sîromolotov a mai spus că Marea Britanie încurajează activitătea hackerilor ucraineni împotriva Rusiei și că țara lui nu este responsabilă pentru atacul informatic asupra Poștei Regatului Unit.

„Câteva zile mai târziu, Londra și Kievul au avut consultări pe tema problemei cibernetice. Pentru ca după aceea, armata IT a Ucrainei să iasă cu o declarație privind planuri de atac asupra Poștei Rusiei. Este regretabil, desigur, că asistăm la un astfel de spectacol menit, în concepția regizorilor lui, să justifice o diversiune în curs de pregătire”, a conchis diplomatul.
NATO
El a declarat că numărul atacurilor cibernetice asupra Rusiei a crescut cu 80% de la începutul războiului din Ucraina, potrivit veștidinrusia.

Rusia, acuzată de un nou atac cibernetic

În urmă cu câteva săptămâni, SUA a anunțat că mai multe laboratoare de cercetări nucleare au fost atacate informatic de o grupare de hackeri ruși. Gruparea Cold River, apropiată Kremlinului, a intrat pentru prima oară în atenţia serviciilor de informaţii după ce a atacat Forreign Office din Marea Britanie în 2016.

Cold River a atacat laboratoarele naţionale Brookhaven (BNL), Argonne (ANL) şi Lawrence Livermore (LLNL). „Este vorba de unul din grupurile de hackeri cele mai importante de care s-a auzit vreodată. Sunt implicaţi în susţinerea directă a operaţiunilor de spionaj ale Kremlinului”, a declarat Adam Meyer, vicepreşedinte senior al Serviciului de Informaţii al firmei americane de securitate cibernetică CrowdStrike. Nu este pentru prima dată când gruparea Cold River atacă cibernetic SUA.

Cu toate astea, Moscova a negat întotdeauna că ar efectua operaţiuni de piraterie informatică, în special după începerea războiului din Ucraina.

blank