Compania a negat zvonurile referitoare la o posibila aplicatie pentru Android si iOS

Nintendo (3)

Fanii Nintendo s-au bucurat prematur. Desi asteptau cu interes versiunile demo ale ultimelor titluri pentru Wii U sau 3DS din celebrele serii Mario sau Zelda, compania japoneza a anuntat ca nu are niciun plan de a oferi o astfel de explicatie.

“Putem confirma faptul ca nu avem niciun plan de a oferi mini-jocuri sau versiuni demo pentru smartphone-uri”, suna comunicatul Nintendo. Fanii Mario mai au totusi o speranta. Zvonurile lansate de japonezii de la Nikkei s-au mai dovedit adevarate si in trecut, in ciuda faptului ca Nintendo le-a negat oficial. S-a intamplat in 2012, cand japonezii lucrau la o versiune mai mare a consolei DS. Modelul 3DS XL. Desi negat oficial, a fost lansat doar o luna mai tarziu.

O alta speranta poate fi si declaratie presedintelui Nintento of America, Reggie Fils-Aime, care a spus ca “experimenteaza cu ideea de a oferi un gameplay simplificat pentru smartphone-uri”, cu scopul de a-I face pe fani sa devina curiosi si sa fie atrasi de titlurile pentru Wii U sau Nintendo 3DS.

Ar putea fi o mutare buna pentru Nintendo, care se confrunta cu scaderi dramatice ale vanzarilor pentru Wii U. Vanzarile si actiunile Nintento s-au prabusit si japonezii asteapta o scadere de pana la 70%. Si previziunile pentru consolele 3DS au fost reduse, de la 18 milioane de unitati vandute, la 13,5 milioane.