Nikolai Patrușev,
International

Nikolai Patrușev: Ucraina este doar un pretext pentru un război nedeclarat al Occidentului împotriva Rusiei

Secretarul Consiliului Securității din Rusia, Nikolai Patrușev, a declarat marți că Statele Unite și aliații săi duc o „campanie antirusă”, iar situația din Ucraina a devenit un pretext pentru un „război nedeclarat” al Occidentului față de Moscova.

Nikolai Patrușev, un apropiat al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a mai spus că intențiile Occidentului în acest sens erau deja „urzite” cu mult timp înainte de începutul războiului din Ucraina și „ar fi fost puse în aplicare indiferent de acţiunile Federaţiei Ruse”, potrivit Agerpres.

„Campania globală împotriva Rusiei lansată de americani şi de sateliţii lor demonstrează în mod convingător că Ucraina a devenit un pretext pentru a duce un război nedeclarat împotriva Rusiei”, a declarat Patruşev.

Patrușev: Occidentul vrea să impună un regim marionetă în Rusia

Oficialul rus a continuat cu acuzațiile, susținând că Occidentul intenționează să creeze condiții propice pentru a impune un regim marionetă în Rusia, cel mai probabil prin înlăturarea de la putere a lui Vladimir Putin.

„Până la urmă, Occidentul încearcă să creeze condiţii pentru a instala în Rusia un regim aflat sub controlul său, aşa cum a făcut-o în Ucraina şi în multe alte state. Operaţiunea militară specială (agresiunea rusă asupra Ucrainei, n. red.) a zădărnicit aceste planuri. Am fost constrânşi să luăm această măsură preventivă, dat fiind faptul că ameninţările la adresa securităţii naţionale, desconsiderarea intereselor noastre naţionale atinseseră un asemenea nivel care ameninţa statalitatea Rusiei şi existenţa sa”, a mai spus acesta.

Potrivit lui Patrușev, Statele Unite și aliații occidentali „caută să întreţină cu orice preţ mitul fals al unei Rusii agresive, care se presupune că ar încerca să-şi aservească lumea occidentală, pe baza unor naraţiuni şi argumente pseudoştiinţifice”.

Patruşev susţine că „Occidentul nu doreşte o Rusie suverană puternică şi în dezvoltare rapidă”, mai arată sursa citată.