Deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a declarat vineri că este, în continuare, optimist că PNL, USR, PLUS şi PMP vor ajunge să aibă candidaţi unici şi la primăriile de sector.

„În primul rând, există în publicul de dreapta sau anti-PSD din Bucureşti, care este consistent aşa cum l-aţi văzut în sondajul de ieri, dorinţa de a schimba această administraţie PSD din Bucureşti la Primăria Generală şi la primăriile de sector. Este de salutat faptul că partidele de dreapta au avut inteligenţa să ajungă la un candidat unic la Primăria Generală, există în continuare această presiune din partea cetăţenilor pentru a se ajunge la o înţelegere.

Eu sunt în continuare optimist că vom ajunge să avem candidaţi unici la primăriile de sector”, a declarat, vineri, Nicuşor Dan, în cadrul unei conferințe de presă, citat de Agerpres.

Nicușor Dan: „Domnul Victor Ponta vine din PSD, nu cred că a uitat nimeni”

Întrebat în legătură cu varianta ca Victor Ponta să fie contracandidatul său, Nicuşor Dan a spus că liderul Pro România vine din PSD.

„Suveran este bucureşteanul care este preponderent de dreapta sau anti-PSD. Domnul Victor Ponta vine din PSD, nu cred că a uitat nimeni. Şi eu cred că după această administraţie de 12 ani de PSD Bucureşti, o administraţie cu foarte multe accente feudale, pe care le-am văzut chiar săptămânile trecute, (…) Bucureştiul are nevoie de dezvoltare, are nevoie de investiţii, de o relaţie corectă cu mediul de afaceri, de o relaţie corectă cu Europa, care să nu fie duşman, ci partenerul nostru şi eu cred că bucureştenii sunt gata pentru această schimbare”, a adăugat Nicuşor Dan.

Și Ludovic Orban vrea ca partidele de dreapta să aibă candidați unici
El a spus că sondajul pe care l-a făcut PNL a pornit de la ipoteza în care partidele de dreapta au un candidat unic, iar partidele de stânga – PSD, Pro România şi ALDE – pe Gabriela Firea, menţionând că, în situaţia în care pe stânga are loc o divizare a voturilor, înseamnă că fiecare dintre candidaţi o să ia mai puţin.

Luni, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat că şi-ar dori ca partidele de dreapta să aibă candidaţi unici şi la primăriile de sector din Bucureşti, la fel ca la Primăria Generală, dar trebuie să aibă cu cine discuta.