Nicuşor Dan
Actualitate, Featured

Nicușor Dan şi-a făcut praf imaginea în zece luni de mandat. 65% dintre bucureşteni consideră activitatea sa de primar general drept „proastă” sau „foarte proastă”

Conform unui sondaj CURS, 56% dintre bucureșteni consideră că activitatea lui Nicușor Dan este ”proastă”, iar 9% consideră că este ”foarte proastă”, la mai puţin de un an de când acest a preluat mandatul de primar general al Capitalei.

În cadrul acestui sondaj CURS, cetățenii au fost întrebați despre viitorul Bucureștiului în mandatul lui Nicuşor Dan, iar 66% consideră că se merge într-o direcție greșită, în timp ce 25% consideră că se merge într-o direcție bună.

De asemenea, cetățenii sunt foarte nemulțumiți de modul în care s-au desfășurat deratizarea și dezinsecția în Capitală. 45% consideră că s-a făcut ”prost”, iar 39% consideră că s-a făcut ”foarte prost”.

Totodată, cetățenii au fost întrebați care este cea mai mare problemă a Capitalei, iar 21% au spus că este traficul, 12% au spus că este poluarea și 11% consideră că este vorba despre colectarea deșeurilor, potrivit stiripesurse.ro. De altfel, inclusiv premierul Florin Cîţu a avut sâmbătă un mesaj pentru Nicușor Dan şi i-a transmis că nimic nu l-a oprit să se înscrie în PNL, după ce a primit susţinerea liberalilor pentru Primăria Capitalei. Prim-ministrul a adăugat că în 2024 va vota un candidat liberal la PMB, iar la primăriile de sector vor fi candidaţi ai PNL.

De asemenea, oamenii au fost întrebaţi ce părăre au despre organizarea unui referendum pentru demiterea primarului sectorului 1, Clotilde Armand, iar răspunsurile au fost următoarele: 37% spun că ar fi o iniţiativă bună, 11% consideră o iniţiativă chiar foarte bună, iar 32% consideră că ar fi o idee proastă.

Conform sondajului CURS, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obține 32%. De asemenea, cei de la USR-PLUS ar obține 25%, în timp ce PNL ar obține 22%. Pragul electoral ar mai fi trecut de AUR, care ar obține 8%.

Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste. Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Perioada de realizare: 19 – 23 iulie, 2021.

blank