Asociația „Salvați Bucureștiul”, fondată de primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, are nu mai puţin de 15 procese cu instituția şi toate se referă la legalitatea unor autorizații.

Nicușor Dan are 15 procese cu PMB acum, pentru a nu fi în stare de incompatibilitate, noul primar a anunţat că va ieşi din această asociaţie şi va lăsa totul la îndemâna justiției.

„Sunt membru fondator al Asociației Salvați Bucureștiul. Această asociație, de la începutul ei până în acest moment, are 400 de procese cu totul, multe dintre ele s-au finalizat. Din acest moment, așa, la ochi, estimez că asociația are undeva la 50 de procese deschise, dintre care vreo 15 cu Primăria Capitalei.

Nicuşor Dan: O să ies din situația de incompatibilitate
O să ies din situația de incompatibilitate și n-o să mai fiu membru al Asociației Salvați Bucureștiul înainte de a fi numit primar general, deci n-o să fiu în situația în care o să fiu și primar, și membru al Asociației Salvați Bucureștiul”, a anunțat Nicușor Dan, miercuri seara, potrivit digi24.ro.

Edilul ales al Capitalei a subliniat însă că nu își va schimba punctul de vedere, chiar dacă va deveni primar.

Dan: Sunt aceeași persoană, cu aceeași conștiință, cu aceeași judecată
„În ceea ce privește aceste procese, e foarte simplu: judecătorii sunt deja investiți cu ele. În esență, fiecare dintre ele se referă la legalitatea unui act emis de Primăria Capitalei sau de primăriile de sector și judecătorul va decide dacă ce spunea asociația, în care eram și eu în acel moment, sau ce spunea Primăria, în care nu eram la acel moment, cine are dreptate.

N-o să vin acum, dacă Primăria Capitalei a dat, vă dau exemplul cel mai simplu, a dat o autorizație pentru un imobil de nouă etaje pe str. Vasile Lascăr, zonă istorică în care toate clădirile au trei etaje, și eu ca membru al Asociației Salvați Bucureștiul am spus că acea autorizație este nelegală, n-o să vin acum ca primar să pun că e legală! Sunt, totuși, aceeași persoană, cu aceeași conștiință, cu aceeași judecată”, a explicat Nicușor Dan.


Citeste si...
Surpriză! Iată în ce condiții spune Firea că s-ar retrage din cursa pentru Primăria Capitalei