Nicușor Dan a trimis Corpul de Control al Primăriei Capitalei la Arena Națională
Actualitate, Featured

Nicușor Dan a trimis Corpul de Control al Primăriei Capitalei la Arena Națională unde sau găsit probleme mari

Nicușor Dan a trimis Corpul de Control al Primăriei Capitalei la Arena Națională.Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a confirmat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că acoperișul Arenei Naționale are probleme serioase de infrastructură care ar putea să nu mai permită disputarea meciurilor pe viitor. Acesta spune că dacă meciul dintre FCSB și Sepsi Sfântu Gheorghe nu se va putea ține pe acest stadion, va fi pusă la dispoziție baza sportivă de la Mogoșoaia.

“Cu siguranță Primăria Capitalei va rezolva toate problemele până anul viitor. Știu de problemă. Nu am discutat-o încă cu reprezentanții Primăriei Capitalei. Am discutat-o cu domnul Vali Argăseală. I-am oferit sprijinul, dacă FCSB nu va reuși până la urmă să deblocheze această situație, meciul să se dispute chiar în baza sportivă de la Mogoşoaia pe care o deținem.

Suferim și la mentenanţa gazonului. Ultimele investiţii pe care le-am avut în România la nivel de infrastructură au fost prin în anii ’70, ceea ce înseamnă că nouă ne-a lipsit acest know-how de a înțelege cum trebuie menţinute şi puse în valoarea stadioanele.

Toate aceste investiții care au loc azi în România ar trebui să provoace nu numai o dezbatere, dar inclusiv o decizie în ceea ce privește administratorii acestor stadioane, pentru a ne asigura că stadioanele nu devin niște centre de cost, ci niște centre de profit”, a declarat Burleanu.

De asemenea, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a dispus o anchetă a corpului de control al edilului pentru a verifica neregulile privind mentenanța.

Reprezentanţii companiei care a montat acoperişul retractabil au întocmit un raport care arată că acesta prezintă risc de prăbuşire. Nu ar fi fost închis atunci când a nins în Bucureşti şi greutatea zăpezii i-ar fi afectat structura.

În 2016, DNA se sesizase cu privire la fapte de abuz în serviciu, în legătură cu modul în care s-au făcut plăţile pentru Arena Naţională. Din cercetări, cei de la DNA au stabilit că, deşi proiectul iniţial prevedea un acoperiş fix din tablă, pentru care exista aviz ISU, ulterior proiectul a fost modificat.