Nicușor Dan a discutat cu antreprenorii
Featured, Politic

Nicușor Dan a discutat cu antreprenorii de top despre dezvoltarea Bucureștiului

Nicușor Dan a discutat cu antreprenorii din top din București, unii dintre cei mai importanți investitori din Capitală, s-au întâlnit în cadrul unui eveniment informal, care a avut ca scop prezentarea pozițiilor, a punctelor de vedere pe care le au atât oamenii de afaceri, cât și candidatul unic al dreptei la alegerile pentru Primăria Municipiului București, față de problemele Bucureștiului, față de obstacolele pe care mediul de afaceri le întâmpină astăzi în derularea activității, dar și în legătură cu proiectele pe care candidatul dreptei le are pentru a debloca orașul.

Problemele Bucureștiului

Aflat în fața unor nume importante ale business-ului din Capitală, investitori din zona HoReCa, transporturi, logistică, IT, finanțe și bănci, mulți dintre ei implicați în proiecte de dezvoltare precum RePatriot sau Coaliția pentru Dezvoltarea României, și în prezența ministrului muncii, Violeta Alexandru, Nicușor Dan, candidatul susținut de cele mai importante partide de dreapta, PNL și USR PLUS, a expus pe larg felul în care vede dezvoltarea Bucureștiului, pe cele mai importante direcții care afectează azi economia locală. Traficul, infrastructura, birocrația, relația cu antreprenorii, atragerea de noi investiții, sunt principalele subiecte discutate, teme pentru care oamenii de afaceri prezenți s-au arătat foarte interesați.
Nicușor Dan a discutat cu antreprenorii

Dragoș Anastasiu, investitor în turism și hoteluri, fost proprietar al Eurolines, președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, Liviu Drăgan, fondator Total Soft, investitor într-un startup de inteligență artificială în domeniul managementului, Marius Bostan, investitor, membru al Romanian Business Leaders și iniţiator al proiectului RePatriot, prin care sunt ajutați românii de peste hotare să se întoarcă și să investească în România, Dragoș Petrescu, investitor în domeniul HoReCa, sunt doar câteva nume ale celor prezenți la întâlnirea de la Hanul lui Manuc. De remarcat că o bună parte dintre antreprenorii prezenți la întâlnire sunt români plecați peste hotare, care au decis să se întoarcă în România, după Revoluție, pentru a-și investi banii aici. Afacerile celor 30 – 40 de antreprenori prezenți însumează zeci de milioane de euro investiți până acum în România, care ar putea genera, în anii următori, noi investiții, noi locuri de muncă.

Locuri de muncă, salarii mai bune, venituri la buget
Nicușor Dan le-a vorbit despre relația cu administrația orașului, care trebuie să se îmbunătățească semnificativ, despre facilitățile pe care domeniile cele mai importante ar putea să le primească pentru deschiderea de noi afaceri sau pentru creșterea celor existente, cu beneficii evidente pentru bucureșteni și pentru dezvoltarea orașului: locuri de muncă, salarii mai bune, taxe și impozite la bugetul orașului, care pot fi folosite apoi pentru noi proiecte ale Primăriei Capitalei. Nicușor Dan i-a întrebat, în același timp, pe antreprenorii prezenți și ce cred ei că ar trebui să facă administrația pentru un mediu de afaceri mai bun, pentru ca afacerile să meargă mai bine, iar orașul să câștige, așa cum este normal într-o capitală europeană modernă.

Au fost punctate mai multe subiecte sensibile, precum necesitatea unor noi spații de birouri, a unor parcuri industriale moderne, necesitatea de spații de conferințe și expoziții, săli de evenimente, dar și urgența cu care traficul trebuie să permită dezvoltarea afacerilor care presupun transportul prin București.

Transparență, eliminarea corupției, management profesionist
Referitor la activitatea primăriei, Nicușor Dan a reamintit care sunt principiile pe baza cărora vrea să reformeze activitatea acestei instituții: transparență, eliminarea corupției, management profesionist, digitalizarea completă, astfel încât să se reducă timpul de interacțiune cu funcționarii și cu primăria și să crească viteza cu care antreprenorii își pot obține avizele și celelalte acte necesare funcționării, consultarea cu societatea civilă și cu reprezentanții oamenilor de afaceri.

Nicușor Dan a discutat cu antreprenorii din capitală și lea explicat, de altfel, că are o strategie pe baza căreia să se dezvolte orașul ar putea fi realizată și cu ajutorul unui grup consultativ format din reprezentanți ai primăriilor de sector, ai asociațiilor de business și ai guvernului, împreună cu cei din Primăria București. El le-a spus că va avea în echipa primăriei cel puțin o persoană cu atribuții executive care să păstreze legătura cu mediul de afaceri.