Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Nicuşor Constantinescu, dat în urmărire internaţională prin Interpol

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol de către Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), după ce acesta nu s-a mai întors din SUA la data stabilită de instanţa din România.

Nicusor-Constantinescu

Biroul de presă al IGPR a confirmat că Nicuşor Constantinescu este dat în urmărire internaţională din data de 7 iulie, când Tribunalul Bucureşti a admis cererea IGPR de emitere a unui mandat internaţional de urmărire pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti nu au încuviinţat pe 18 iunie solicitarea lui Nicuşor Constantinescu de a prelungi până la data de 1 septembrie perioada de părăsire a teritoriului ţării, deoarece acesta nu a depus documente care să ateste că această dată este necesară pentru ameliorarea stării sale de sănătate.

Pe 23 iunie, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicuşor Constantinescu, pentru că acesta nu s-a mai întors din SUA la data stabilită de instanţa din România.

Nicuşor Constantinescu invocă faptul că nu se poate deplasa, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală, fiind diagnosticat cu cancer.

Procurorii susţin însă că documentele medicale prezentate de avocaţii lui Nicuşor Constantinescu sunt false.

În 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de DNA, în dosarul în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curţii de Conturi şi că nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale şi generatoare eoliene.