La 21 de ani a lăsat stâna şi a plecat la oraş, punându-şi talentul pe masa rădăuţenilor
Nicuşor Coroamă (21 de ani), ciobanul care a făcut senzaţie la cea de-a doua ediţie a concursului culinar “MasterChef”, de la PRO TV, a lăsat stâna şi este acum bucătar- şef la un restaurant din centrul oraşului sucevean Rădăuţi. Tânărul susţine că aceasta este adevărata lui vocaţie şi nu mai vrea să se întoarcă la păstorit mioare.
Faima câştigată în urma concursului de gătit i-a adus lui Nicuşor o slujbă ideală, aşa cum mărturiseşte chiar el. Imediat ce a fost angajat la localul din Rădăuţi, fostul oier a preluat frâiele bucătăriei şi a schimbat meniul.
Scopul lui declarat: să facă mâncare nu numai pentru cei cu buzunare largi, ci şi pentru clienţii cu venituri mai modeste. “MasterChef m-a ajutat foarte mult, pentru că am învăţat reţete de la colegi. Aici, la restaurant, mi-am pus mintea la contribuţie şi am reuşit să fac un meniu personalizat”, a povestit Nicuşor Coroamă.
Cât despre stână, locul de unde a plecat în aventura vieţii lui, tânărul bucătar nici nu mai vrea să audă. A lăsat mioarele în grija tatălui său şi el îşi urmează visul. “Mi-a plăcut să mă ocup de oi, dar nu mai este locul meu acolo. Vreau să învăţ cât mai multe reţete şi să inventez altele. Pasiunea mea este gătitul”, a mai spus fostul ciobănaş.
Patronul restaurantului din Rădăuţi, Florin Iacoban, recunoaşte că l-a angajat pe Nicuşor tocmai pentru că este faimos. Imediat după ce s-a terminat show-ul de la Pro TV, l-a căutat şi l-a convins să i se alăture, ca să crească popularitatea localului. “Renumele ţi-l câştigi şi îl păstrezi cu un bucătar celebru. Aşa atragi clienţi”, susţine proprietarul restaurantului.