Nicolae Ciucă
Actualitate

Nicolae Ciucă, PNL nu ia în calcul o alianță cu PSD pentru viitoarele alegeri


Nicolae Ciucă, liderul PNL, afirmă că formațiunea sa se pregătește pentru alegerile din 2024 fără a lua în considerare o posibilă alianță cu PSD, partenerul actual în guvernare.

Nicolae Ciucă a declarat că în acest moment PNL nu are nicio proiecție de coaliție. Fostul premier a transmis că partidul său are o proiecție în care își va planifica anul electoral de unul singur.

Tot acest aspect al eventualelor coaliții pentru alegerile din 2024 urmează să fie discutat în ședința de luna viitoare.

Nicolae Ciucă anunță că PNL nu ia în calcul o viitoare coaliție cu PSD

„Chiar astăzi am avut o prezentare a calendarului premergător alegerilor din 2024”, a spus Nicolae Ciucă într-o conferință de presă.

Liderul PNL afirmă că se vor purta discuții între PSD și PNL cu privire la posibilitatea de a uni alegerile locale cu cele parlamentare.

„Este foarte limpede că dacă vom reuși să ajungem la un acord, modificarea legii trebuie să se petreacă cu un an înainte de alegeri, pentru a putea avea alegeri comasate”, a explicat Ciucă.

PNL a votat pentru asumarea răspunderii pe măsurile fiscale

Liderii PNL au votat luni în favoarea asumării răspunderii guvernului asupra pachetului de măsuri fiscal-bugetare.

Decizia a fost luată după o ședință informală care a avut loc duminică. În cadrul acesteia mai mulți lideri PNL și-au exprimat nemulțumirea cu privire la relația cu partenerii de guvernare de la PSD.

Potrivit unor surse politice, unii lideri chiar au cerut ieșirea de la guvernare. Luni, liderii PNL s-au adunat într-o ședință a Biroului Politic Național (BPN). În cadrul acesteia au confirmat decizia anunțată anterior de premierul Marcel Ciolacu privind asumarea răspunderii în Parlament asupra pachetului de măsuri fiscale.

„Am avut discuții și am prezentat cât se poate de clar care sunt elementele fundamentale pe care PNL le-a susținut și le susține pentru angajarea acestei răspunderi. Elementele fundamentale sunt trei: reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii fiscale și măsurile fiscale”, a declarat Nicolae Ciucă.

În acestă după-amiază liderii PNL și PSD vor avea o întâlnire la nivelul Coaliție pentru a finaliza pachetul de măsuri fiscale.

blank