Nicolae Ciucă
Social

Nicolae Ciucă dă asigurări românilor că nu vor avea de plătit noi taxe în acest an

Premierul Nicolae Ciucă a clarificat faptul că români în acest an nu vor exista noi taxe. Declarații făcute la finalul ședinței de Guvern

„Guvernul Nicolae Ciucă a transmis încă de la început faptul că nu vor exista noi taxe, înainte să aibă loc consultări cu cei cărora li se adresează acele taxe.

Consistenţa dialogului de până acum şi seriozitatea cu care a fost această formula de respect şi interacţiune, fie că ne referim la sindicate, fie că ne referim la patronate, în general mediul de afaceri. Această seriozitate este autentică. Din această perspecitvă nu trebuie să ne aşteptăm la introducerea de noi taxe, înainte ca acestea să fie discutate cu partenerii sociali şi eventual aşezate din timp pe agenda publică.

Iniţiativele sigur că pot fi discutate. Unele dintre ele sunt menite până la urmă şi pentru a genera dezbatere publică. De altminteri, în acest an, nu a fost introdusă nicio taxă nouă”, a explicat Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a anunţat, miercuri, într-un interviu acordat Hotnews, modificarea Codului fiscal, de la jumătatea anului, în ideea de a intra în vigoare din 2023, după ce va exista o dezbatere cu toţi actorii implicaţi.

Acesta a spus că, pe zona de taxare a proprietăţilor, este posibil ca persoanele fizice care au mai multe apartamente, de exemplu, să plătească mai mulţi bani, precum şi cei care au mai mult de două maşini.