Nicolae Ciucă
Actualitate

Nicolae Ciucă: „A căuta vinovați pentru starea bugetului nu ne duce înainte. Le cer tuturor colegilor din PNL și PSD să ne concentrăm pe rezolvarea problemelor bugetare”

Nicolae Ciucă, liderul PNL și al Senatului, a făcut o serie de declarații referitoare la starea actuală a bugetului. Șeful liberalilor a făcut apel la calm și a spus că „a căuta vinovați pentru starea bugetului de astăzi și legislația aferentă nu ne duce înainte”.

Nicolae Ciucă le-a cerut colegilor din PNL și PSD să se concentreze serios spre rezolvarea, de urgență, a problemelor bugetare structurale.

„Am văzut zilele acestea, în spațiul public o escaladare a discuțiilor despre diverse vinovății privind starea actuală a bugetului. Este adevărat, e o perioadă dificilă, care vine după pandemie, după efectele economice ale războiului de la graniță și ale multiplelor crize internaționale. E la fel de adevărat că reformele, atunci când sunt reale generează, inevitabil, dispute între politicieni și chiar și în societate. Doar că aceste reforme sunt necesare.

În opinia mea, a căuta vinovați pentru starea bugetului de astăzi și legislația aferentă nu ne duce înainte. Cui folosește azi dacă cineva îi acuză pe domnii Cîțu sau Câciu, sau dacă altcineva arată că cei trei prim-miniștri, din vremea când Liviu Dragnea conducea PSD, adică domnii Tudose-Grindeanu și doamna Dăncilă au comis greșeli în materie de politică economică și fiscală? Nimănui”, a declarat Nicolae Ciucă, în exclusivitate pentru PS News.

Nicolae Ciucă a mai spus că trebuie discutat cu Comisia Europeană despre nivelul deficitului și despre ce e de făcut în anii următori pentru ca România să se dezvolte.

„Ridicăm tensiuni la nivelul majorității parlamentare, acum când în Parlament avem de revotat Legea pensiilor speciale, când va trebui să adoptăm un set important de ordonanțe de urgență, care presupun reforme dificile.

Guvernul are nevoie de sprijin, nu de tensiuni. Majoritatea are de luat măsuri importante pe care trebuie să le și explice foarte bine populației și mediului de afaceri. Avem de discutat cu Comisia Europeană despre nivelul deficitului și despre ce vom face în anii următori pentru ca România să se dezvolte. Acestea sunt probleme reale.

Le cer tuturor colegilor din PNL și PSD să reflecteze asupra acestor lucruri, să ne concentrăm serios spre viitor și spre rezolvarea, de urgență, a problemelor bugetare structurale. Restul e o dezbatere sterilă, care parazitează agenda reală a românilor”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

blank