Nicola Adams
Sport

Nicola Adams, fostă campioană olimpică povestește că dormea cu un ciocan sub pat pentru a-și proteja mama

Nicola Adams, fostă campioană olimpică, în 2012 și 2016, la box, a vorbit deschis despre abuzurile pe care ea și mama sa le-au trăit.

Sportiva britanică, retrasă în 2019 din cauza unor probleme de vedere, a dezvăluit că a fost victima violenței tatălui său în copilărie și a recunoscut că boxul i-a oferit șansa unei vieți mai bune.

Nicola Adams, despre agresiunile din copilărie

”Boxul mi-a oferit o carieră, mi-a oferit posibilitatea să mă apăr, să-mi scot familia și pe mine din sărăcie. Dacă nu era boxul, nu știu unde aș fi fost acum.

Tata mă lovea, asta nu s-a schimbat decât atunci când mama a decis să plecăm și eu am început boxul. Îmi aduc aminte că, atunci când aveam cinci ani, mama și cu tata se certau, am încercat să intervin pentru a o apăra pe mama. L-am lovit cu o mică sabie de plastic, dar m-a împins.

Boxul mi-a dat curaj și m-a făcut să realizez că, dacă s-ar mai întâmpla așa ceva acum, mi-al putea proteja familia. Boxul a devenit și zona mea de confort, pentru că am un antrenor cu mine mereu, e ca și cum aș avea o a doua familie”, a recunoscut Nicola Adams, potrivit Marca.

Cum dormea ”cu un ciocan sub” pat pentru a-și proteja mama

Nicola Adams și mama sa au plecat de lângă tatăl sportivei, dar agresiunile nu s-au încheiat, motiv pentru care dubla campioană olimpică ajunsese să doarmă cu un ciocan sub pat, pentru a putea riposta în cazul în care noul partener al mamei sale devenea violent.

”Și el era violent și agresiv, am ajuns la un moment dat să decid să dorm cu un ciocan sub pat, în cazul în care trebuia s-o protejez pe mama.

N-am putut înțelege de ce, după toate agresiunile trăite în copilărie din cauza tatălui meu și după toată suferința noastră, s-a ajuns la același scenariu”, a transmis Nicola Adams.