Nevaccinații
Medical

Nevaccinații au un risc de deces de 16 ori mai mare decât vaccinații, în caz de infectare cu COVID

Oamenu nevaccinații au un risc de 16 ori mai mare să ajungă în secţiile de terapie intensivă sau să moară de COVID-19, potrivit unui raport al autorităţilor sanitare din Australia, transmite Reuters.

Datele publicate luni de departamentul de sănătate din New South Wales (NSW) arată că doar 11% din cele 412 de persoane care au murit în urma focarului cu varianta Delta, în decursul a ultimelor patru luni, au fost complet vaccinate.

Aproximativ 3% dintre persoanele din secţiile de terapie intensivă erau vaccinate cu două doze, în timp ce mai mult de 63% din cele 61.800 de cazuri raportate între 16 iunie şi 7 octombrie au fost persoane nevaccinate. Studiul mai arată că vârsta medie a persoanelor decedate a fost de 82 de ani.

„Ratele de infectare în rândul tinerilor complet vaccinaţi au fost mici, iar aceştia nu au dezvoltat forme grave de COVID-19, în timp ce persoanele nevaccinate în această grupă de vârstă au avut un risc mai mare de se îmbolnăvi şi de a avea nevoie de spitalizare”, a spus Kerry Chant, şeful direcţiei sanitare din NSW.

Concluziile raportului sunt similare cu datele publicate în septembrie de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), potrivit cărora persoanele nevaccinate au un risc de 11 ori mai mare să moară de COVID-19 decât cele complet vaccinate.

Mai mult de jumătate din totalul celor 1.841 de decese din Australia şi circa 87% dintre cele aproape 183.000 de infectări sunt cazuri de nevaccinații și au fost cauzate de tulpina Delta.