Nelu Tătaru
Actualitate, Featured

Nelu Tătaru: Medicului rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ i s-a făcut la Floreasca un test Real Time PCR pozitiv

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat că medicului Ioan Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, i s-au făcut la Floreasca evaluările şi un test Real Time PCR pozitiv. ”Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru SARS-CoV-2, să o avem şi ca răspuns zilele următoare”, a adăugat ministrul.

Nelu Tătaru întrebat în legătură cu testul pentru COVID care i s-a făcut medicului în momentul în care a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală, ministrul Sănătăţii a răspuns: ”Da. La Floreasca s-au făcut evaluările şi un test Real Time PCR pozitiv”.

El a explicat că medicul Ioan Cătălin Denciu a suferit de infecţia cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie.

”A avut şi un IgG de anticorpi important, fiind şi donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecţie cu SARS-CoV-2, să o avem şi ca răspuns zilele următoare”, a precizat Tătaru.

Conform ministrului, în Belgia, medicul a beneficiat de o procedură de dializă, intrând apoi în tratament şi toaleta arsurilor, medicul având arsuri pe 70% din suprafaţa corpului.

Medicul Ioan Cătălin Denciu a suferi arsuri grave încercând să salveze pacienţii din salonul ATI afectat de incendiul produs sâmbătă la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu moartea a 10 persoane.