Actualitate, Featured

Nelu Tătaru face noi precizări cu privire la regulile de la terase

Nelu Tătaru număr mai mare de persoane la aceeaşi masă, fără mănuşi la servirea pe terasă şi controale cu sancţiuni drastice pentru cei care nu respectă regulile impuse de starea de alertă, i-au cerut proprietarii de terase Brașov.

Aflat în vizită sub Tâmpa, Nelu Tătaru a promis că va lua în calcul aceste propuneri dar a precizat că, în următoarea perioadă, nu se pune problema unor noi relaxări.

Industria ospitalităţii este unul dintre sectoarele cele mai afectate de criză epidemiologică.

Deşi ploua torenţial, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a mers pe jos spre întâlnirea cu reprezentanţii teraselor din centrul vechi al Brașovului. A avut ocazia să vadă la ce distanţă sunt aşezate mesele, cum sunt echipaţi ospătarii şi cum decurge servirea.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: ”În următoarea perioadă vom avea discuţii vis-a-vis de terase, în ce măsură se poate mări numărul de persoane la masă, cu păstrarea unor principii, unor reguli. La fel, acel port al manuşii, dacă trebuie să le aibe în continuare ospătarii, dar reguile de igienă trebuie să rămână aceleaşi.”

Reprezentanţii restaurantelor i-au propus ministrului că numărul de persoane acceptate la o masă pe terasă să crească de la 4, la 6, cu pastrearea aceloraşi reguli de distanţare fizică. În plus, au ridicat problema manuşilor de plastic pe care ospătarii sunt obligaţi să le poarte în timpul servirii.

Oana Coanta, reprezentant “Breasla cârciumarilor brașoveni”: “Din cauza costului foarte mare al mănuşilor există posibilitatea ca oamenii să nu şi le schimbe şi senzaţia de mizerie nu există, exeme la nivelul pielii se dezvolta şi atunci mănuşile astea sunt inutile în condiţiile în care noi avem litri de dezinfectanţi înăuntru.”

Turiştii sunt de părere că un număr mai mare de oameni la aceeaşi masă nu înseamnă neparat şi un risc mai mare, iar prevenirea răspândirii bolii este o responsabilitate care trebuie să cadă şi în sarcina musafirilor, nu numai a gazdelor.

Investitorii din turism se aşteaptă ca toamna să aducă un val uriaş de şomaj în sectorul HoReCa.

Oana Coanta, reprezentant “Breasla cârciumarilor brașoveni”: “E clar că e foarte rău şi că vor fi foarte mulţi şomeri, indiferent de cât de repede scăpăm sau nu de treaba asta. Estimarea mea ca 70% din cârciumile din Braşov se vor închide până în octombrie-noiembrie.”

Brașovul, alături ce celelate judeţe vecine cu Valea Prahovei, formează un focar regional unde numărul de infectări a crescut alarmant în ultima lună.

nelu tataru, ministrul sanatatii, brasov, terase,

blank