Actualitate, Featured

Nelu Tătaru, a declarat, că în funcție de evoluția epidemiei ar putea fi reintroduse noi măsuri, în ceea ce privește funcționarea teraselor

Nelu Tătaru, a declarat, la Iaşi, că în funcție de evoluția epidemiei ar putea fi reintroduse noi restricții, în ceea ce privește funcționarea teraselor. Acesta subliniază că măsurile de relaxare introduse în starea de alertă au fost agreate şi de patronatele din sectorul HoReCa, iar proprietarii teraselor trebuie să le respecte.

„În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoareaperioadă ”, a declarat ministrul Sănătăţii potrivit MEDIAFAX.

Guvernul pregătește închiderea teraselor după ora 23 pentru a preveni răspândirea accentuată a epidemiei de coronavirus. Potrivit surselor citate de postul de televiziune Antena 3, măsura va fi aplicată începând de luna viitoare.

Executivul ia în considerare acest lucru având în vedere concentrația de populație în rândul unor evenimente sociale, în special în zona de litoral și urban.

Nelu Tătaru: Avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă la nivel național, dintre care aproximativ 2.000 în spitalele COVID
În cele 226 de spitale COVID în faza 1, faza 2 şi suport COVID din România sunt în jur de 2.000, 1.927 de paturi de terapie intensivă, a declarat duminică ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Aceasta înseamnă că jumătate din numărul tolal al paturilor ATI din România sunt alocate bolnavilor COVID. Declarația vine pe fodul afirmației făcute vineri de secretarului de stat Raed Arafat, care a declarat că în spitalele Covid din București nu mai era niciun loc liber la terapie intensivălasfârșitul săptămânii.