Showbiz, Stiri

Nelu Ploieşteanu era să fie înjunghiat din cauza unei roşcate

Nelu Ploieşteanu a fost dintotdeauna un mare crai. Dacă de 13 ani are o iubire clandestină cu Ana Maria Roşu, o croitoreasă din Suceava cu 31 de ani mai mică, artistul a recunoscut, spăşit, că a mai călcat strâmb şi în urmă cu vreo 20 de ani, la o nuntă de ţigani din Constanţa. Atunci, o altă roşcată l-a ademenit în dormitor. Cumnatul femeii l-a ameninţat cu cuţitul.

nelu-ploiesteanu

În tinereţe, a fost un bărbat înalt ca bradul, frumos şi şarmant, iar când începea să cânte piese de inimă albastră, fetele erau în extaz. Nelu Ploieşteanu (64 de ani) a făcut multe victime, la viaţa sa, chiar dacă e însurat, de 40 de ani, cu Elena, femeia care i-a dăruit cinci copii.

Ca şi cum escapadele amoroase din trecut s-au ”clasat”, iar nevasta n-are cum să-l mai tragă la răspundere, artistul a făcut o dezvăluire de senzaţie în cartea sa, ”Lăutarul inimii”, publicată în 2007, la Editura Corvin. Fata din povestea lui era, surpriză!, tot roşcată, ca actuala    lui amantă, Ana Maria Roşu. A cunoscut-o la o nuntă ţigănească. Căuta ”alinare”, căci avea soţul în puşcărie. ”Nu spun că nu-mi plăcea, era o fată albă, cu părul roşu numai inele, cu un trup sculptat, dar avea ceva atât de sălbatic în ea că te ţinea departe. Presimţeam că o să intru în belea. Cu o figură destul de serioasă, fata mi-a zis că vrea să-mi arate ceva, în spatele cortului, şi, după ce am ajuns într-o cameră, mi-a spus că acolo locuise cu soţul ei, până să fi intrat la puşcărie. Fata avea gânduri serioase şi nu părea preocupată de faptul că-şi înşală puţin soţul. Râdea, se veselea vorbind de una singură, îşi agita fusta creaţă într-un dans pervers. Credeam că nu e sănătoasă la cap, dar asta era, îi picasem cu tronc”, şi-a început el mărturisirile ”păcătoase”. Numai că, la un moment dat, cumnatul femeii, beat criţă şi pus pe scandal, l-a luat la întrebări pe Nelu, ameninţându-l cu un cuţit: ”Voia să afle dacă am avut de-a face cu cumnată-sa. Fata fugise de lângă mine. Da, am îngăimat eu. Am plecat fără un ban în buzunar şi înnebunit de frică. Am ajuns la gară, speriat, nemâncat, dar viu”, a continuat el.

Nevoit să se ascundă prin tufişuri, în gară

Numai că, odată ajuns în gară, s-a trezit cu ”victima roşcată” pe cap: ” Râzând, copilăreşte, m-a întrebat, cu seninătatea omului într-o ureche, de ce am plecat fără ea. Coşmarul nu luase sfârşit. Am încercat să o conving să se ducă la soţul ei sau aiurea, că eu sunt însurat, că îmi iubesc nevasta, şi că n-am nevoie de încurcături. Ca să scap de insistenţele ei a trebuit să mă ascund după nişte tufişuri în gară. Dacă mă vedea cineva cum stăteam pitit, ar fi zis că am luat gâtul cuiva şi că mă ascund de oamenii legii, nu de o muiere zănatică, În final, am scăpat de ea, dar de amintirea ei niciodată”, a încheiat Nelu capitolul din carte, intitulat ”Amor nebun, ce dramă!”, în prefaţa căruia a adăugat câteva versuri pe care se pare că nu le-a respectat niciodată:  ”C-a mea inimă jurată, Nici n-aude, nici nu vede, şiretenii de muiere”.

Nelu Ploieşteanu a crescut într-o casă din pământ ars, din Ciorani, o comună din Prahova. A debutat în muzică la numai şase anişori, când a fost invitat la o staţie radio din Ploieşti, pentru o înregistrare. A învăţat să cânte la acordeon de la tatăl său, pe care l-a idolatrizat. La 16 ani, Nelu era deja o vedetă locală. După anii 80 a prins contracte în Danemarca, iar anul 1989 l-a prins cântând în Germania, în localul ”La mama acasă”, a unui român. Alţi zece ani a fost seară de seară prezent la celebrul restaurant ”Şarpele roşu”, unde îi savurau piesele regretaţii actori Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache. În prezent, e de găsit la ”Şarpele roz”, iar vara îşi mută reşedinţa pe litoral, la localul ”Terasa cu flori”. Bacşişurile din dedicaţii au scăzut simţitor, dar nu se  plânge. Tariful lui şi al celor din orchestră este de 3.500 de euro, pentru un show la un chef.

Nelu Ploieşteanu a făcut tot posibilul să-şi ţină actuala amantă ascunsă, însă fotoreporterii Click! au surprins-o, zilele trecute, scuturând de zor o păturică la balconul apartamentului ei din Colentina, dar şi ieşind de la atelierul designerului Liza Panait, unde e croitoreasă. Elena, soţia lui Nelu, a ameninţat-o acum opt ani, dar femeia tot n-a vrut să iasă din viaţa artistului.

blank