Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat, duminică, după o întâlnire de o oră, între şefii celor două formaţiuni, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, alături de premierul desemnat Nicolae Ciucă şi alţi reprezentanţi din partid.
Featured, Politic

Negocierile PNL-PSD pentru formarea Guvernului Ciucă au eşuat. Liberalii nu au fost de acord cu niciuna din cele 10 măsuri urgente propuse de PSD

Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat, duminică, după o întâlnire de o oră, între şefii celor două formaţiuni, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, alături de premierul desemnat Nicolae Ciucă şi alţi reprezentanţi din partid.

Negocierile între PNL-PSD pentru formarea Guvernului Ciucă au eşuat. Întâlnirea a avut loc la Vila Lac, însă acolo nu s-a ajuns la niciun numitor comun.

La întâlnire, s-a discutat despre susţinerea PSD pentru un guvern PNL-UDMR condus de Nicolae Ciucă, însă s-a stabilit că vor mai fi întâlniri în

Din informaţiile obţinute de jurnaliști, nu s-a ajuns la un rezultat, însă s-a stabilit să aibă loc şi alte discuţii în zilele care urmează. Concret, liberalii au pus condiția ca PSD să nu vină cu nicio pretenție legată de programul de guvernare, asta dupa ce Marcel Ciolacu anunțase că social-democrații au 10 condiții. PNL a spus, din capul locului, că nu acceptă niciuna. Pe cale de consecinta, Ciolacu a refuzat situația expusă de liberali și a plecat de la discuții.

La delegaţia de la Vila Lac au participat, din partea PSD, preşedintele Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, Dan Nica, Ionel Arsene şi Alfred Simonis.

Din delegaţia PNL au luat parte, potrivit surselor citate, preşedintele formaţiunii Florin Cîţu, premierul desemnat Nicolae Ciucă, Dan Vîlceanu şi cei patru vicepreşedinţi – Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode şi Gheorghe Flutur.

Ciolacu a reacționat rapid, după eșecul cu liberalii, și a decis să anuleze ședința Comitetului Politic Național al PSD prin care ar fi cerut un vot pentru susținerea executivului liberal minoritar.

Președintele PNL Florin Cîțu spune că nu există „compatibilitate” între el și PSD sau USR, pentru că cele două partide l-au dat jos prin moțiune de cenzură.

De asemenea, Cîțu afirmă că nu va fi premier în viitorul Executiv.

„Marcel Ciolacu a spus că nu vrea să discute cu mine. La celelate negocieri am fost. Şi la minorităţi am fost prezent, am fost şi la UDMR. Dacă vor fi discuţii cu USR, bineînţeles că voi fi acolo.

Marcel Ciolacu a fost foarte specific, a spus că nu are ce discuta cu Florin Cîţu. Când cineva îţi închide uşa în nas, nu mai ai ce să discuţi, dar e bine că există discuţie cu premierul desemnat, care are un mandat din partea PNL”, a spus Cîţu.