Actualitate, Stiri

Neculai Onţanu: „Sunt conştient că nu poate fi alinată niciodată durerea părinţilor”

Edilul Sectorului 2 regretă moartea lui Ionuţ Anghel

„Sunt alături, așa cum am declarat de la început, de suferinţa familiei lui Ionuţ şi deplâng soarta crudă care l-a răpit mult prea devreme dintre noi, pe îngerul de copil nevinovat de numai 4 ani care a căzut pradă furiei câinilor ce se aflau pe o proprietate privată din sectorul 2”, scrie primarul Neculai Onţanu într-un mesaj postat pe site-ul Primăriei Sectorului 2.

Ontanu„Sunt conştient că nu poate fi alinată niciodată durerea părinţilor care şi-au îngropat fiul din cauza neglijenţei criminale a proprietarului terenului din strada Tuzla numărul 50, care nu şi-a respectat obligaţiile ce îi revin, de a-şi împrejmui cu garduri corespunzătoare proprietatea. Potrivit legislaţiei în vigoare, proprietarul este obligat să întreprindă toate măsurile pentru delimitarea terenului pe care îl deţine si să asigure prin toate mijloacele proprietatea pentru evitarea oricăror incidente, iar în cazul de faţă are întreaga răspundere pentru producerea tragicul accident petrecut prin delăsarea de care a dat dovadă.

Îmi exprim regretul faţă de moartea tragică şi fulgerătoare a micuţului Ionuţ care a pierit la o vârstă la care, printre jucăriile lui şi înconjurat numai de dragostea părintească, tocmai descoperea viaţa cu frumuseţile ei.

Aşa cum îşi doresc şi părinţii, sfâşiaţi de durere, măcar acum, cei care au competenţă în domeniul câinilor fără stăpân, să-şi facă datoria şi să găsească soluţia urgentă să fie luaţi de pe stradă.

După cum se ştie, primăriile de sector nu au competenţă în ceea ce priveşte problema câinilor fără stăpân care din păcate trăiesc şi se înmulţesc tot mai mult în stradă.

caine_rau_maidanez_90899000Primăria Municipiului Bucureşti prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor este singura instituţie care are atribuţii legale în rezolvarea acestei probleme, dar lipsa unui program coerent de gestionare a problemei câinilor comunitari a dus la scăparea de sub control a fenomenului de înmulţire alarmantă a acestora şi cu consecinţele dramatice care se cunosc prea bine.

Primăria Municipiului Bucureşti are logistica şi fondurile necesare pentru a interveni legal în gestionarea câinilor comunitari şi este singura instituţie abilitată din Capitală să soluţioneze această situaţie.

Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de persoane muşcate, atacate şi terorizate de câini comunitari care s-au înmulţit pe străzile din Capitală şi lipsa unor măsuri ferme necesare stopării acestui fenomen, eu împreună cu ceilalți primari de sector din Capitală am solicitat de-a lungul timpului, de mai multe ori, delegarea competenţelor pentru rezolvarea acestei probleme”, a încheiat Neculai Onţanu.

blank