Social, Stiri

Ne fac acvariu cu tunel în Parcul Văcăreşti din Capitală

Vom vedea peştii ca în ocean. Nu vom face scufundări, ci va fi deajuns să vizităm Aquadomul. Un acvariu uriaş cu tunel, ce va fi construit în următorii ani în Parcul Văcăreşti, supranumit Delta Bucureştiului.

acvariu

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, surprinde din nou. Acesta are în plan să construiască un acvariu de mari dimensiuni, după modelul celor aflate în marile oraşe europene.

Complexul Muzeal al Biodiversităţii Acvatice sau, mai simplu, Aquadomul, va cuprinde un acvariu uriaş şi tuneluri pentru observarea vieţii subacvatice, habitate recreate pentru mamifere din zona arctică, dar şi spaţii pentru organizarea de cursuri, ateliere şi spectacole. Proiectul face parte din strategia de investiţii a municipalităţii până în anul 2020, costă 30 de milioane de euro şi este gândit să prindă formă în delta bucureşteană, care este rezervaţie naturală.

”Vrem să-l construim în Parcul Văcăreşti. Am luat legătura cu Philippe Cousteau, nepotul şi urmaşul în ale cercetării al lui Jacques Cousteau şi a spus că ne face studiul de fezabilitate gratis. Va fi un acvariu la 360 de grade. Nu doar un simplu tunel. Vizitatorii vor putea observa animalele deasupra lor. E ca şi cum vor fi în ocean”, a declarat Bogdan Hreapca, director general al Direcţiei de Investiţii în Primăria Capitalei. El speră ca proiectul să fie finanţat din fonduri europene.