International, Stiri

Ne este frica de musulmani dar ii provocam

Ne este frica de musulmani dar ii provocam


blankDupa ce americanii au scos un film anti-islam si ia provocat pe musulmani sa isi iasa din minti si sa treaca la proteste, mai nou francezii ii ironizeaza si lumea musulmana este din nou scandalizata.


O revista satirica din Franta care se axeaza mai mult pe articole pamflet a publicat o caricatura in care este ironizat Mahomed, profetul la care se inchina musulmanii. Revista de umor practic pune in dilema si in dezbatere publica, libertatea cuvantului si a presei avand in vedere ca s-au format tabere pro si contra denigrarii profetului musulmanilor in acest caz particular. 
Stephane Charbonnier, directorul publicatiei franceze, nu considera ca pune paie pe foc in privinta relatiilor cu musulmanii sustinand ca s-au folosit de evenimentele recente cu privire la revoltele islamice pentru a prezenta o stire intr-un mod satiric. 
Nu stim cat umor o sa aiba francezii dupa aceasta situatie avand in vedere ca Franta isi va inchide scolile si ambasadele din aproximativ 20 de tari in ziua de vineri ca masura de precautie, zi in care conform religiei musulmane, este o zi de rugaciune. Caricaturile din revista Charlie Hebdo, conform declaratiilor jurnalistului Laurent Leger, nu au avut scopul de a provoca violente sau jigniri, cert este ca deja exista reactii iar lumea musulama este din ce in ce mai revoltata.
blank