Breaking News, Stiri

Ne aşteaptă o vară fierbinte!

Meteorologii spun că va fi secetă şi caniculă

  vara

Prognoza meteo pe următoarele trei luni: vara se anunţă caniculară şi secetoasă, conform predicţiilor meteorologice pentru lunile iunie, iulie şi august.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii

lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Iunie: Temperatura medie lunară a aerului va inregistra valori apropiate de mediile climatologice in majoritatea zonelor, exceptand sud-estul si vestul tarii unde valorile termice pot fi peste normalul perioadei.

Precipitaţii lunare: Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de mediile lunare, local in sud-estul si sudul teritoriului fiind posibile valori sub cele normale.

Iulie: Temperatura medie lunară a aerului va avea in general valori peste normele climatologice in cea mai mare parte a regiunilor, iar in centrul si nordul tarii valorile termice pot fi normale. Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta o tendinta de deficit in cea mai mare parte a teritoriului.

August: Regimul termic se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in centrul si nordul tarii si peste normalul perioadei in restul teritoriului. Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori sub mediile climatologice in aproape toata tara.

 

 

blank