Sezonul NBA începe în curând, iar mintea jucătorilor este plină de tot felul de interdicții și protocoale. NBA trebuie să reziste și să termine anul, care începe oficial pe 22 decembrie. Protocoalele de securitate de 134 de pagini care au ajuns la birourile celor 30 de echipe NBA conțin instrucțiuni explicite. Și test rapid pentru toată lumea!

Jucătorii au văzut deja o mulțime de „opriri”. Prezența sportivilor în baruri, cluburi, evenimente și vizite este interzisă! Vă amintiți jucătorii de baschet care adesea decid să meargă la un alt eveniment sportiv? Acest lucru este interzis, de asemenea, și de a merge la săli de sport, spa-uri și piscine. Și orice eveniment are mai mult de 15 persoane! Cu toate acestea, primele știri care apar nu sunt atât de plăcute, deoarece în primele două teste s-au găsit deja peste 50 de probe pozitive.

 

Protocolul pentru meciurile din deplasare

Misiunea pentru fiecare grup nu trebuie să depășească 45 de persoane. Hotelul va deveni noul loc preferat al jucătorilor, indiferent dacă vor sau nu. O excepție va fi vizita la un restaurant, atâta timp cât sunt respectate regulile: masă izolată și fără grupuri care nu aparțin cercului de jucători. Un plan este deja în curs de a avea restaurante specifice aprobate de NBA, care să poată găzdui jucători.

Liga cu Uniunea Jucătorilor caută cel puțin trei restaurante partenere în fiecare oraș care să găzduiască meciuri, astfel încât jucătorii să poată avea propriul mediu steril. Și instrucțiunile nu se opresc aici. Dacă un atlet testează pozitiv pentru COVID-19, atunci i se va cere să lipsească aproape două săptămâni! Mai ales cei care vor trebui spitalizați, pot lipsi o perioadă mai lungă, deoarece cele 10 zile de absență vor începe să se numere din momentul în care sunt complet sănătoși. Și după ce ați făcut trei zile de antrenament individual.

 

Perioada de absență pentru fiecare caz

  • Pacient asimptomatic: absență de 10 zile, eșantion negativ și antrenament individual timp de 2 zile.
  • Pacient simptomatic: absență de 10 zile de la momentul recuperării, eșantion negativ și antrenament individual timp de 3 zile.

NBA a prezis chiar și pe cei care vor dori să evite controalele sau să nu se conformeze cu carantina lor. Cursuri fine și de formare pe coronavirus!

 

Partea spectatorilor

Ar fi bine să te obișnuiești cu platformele goale sau cu un procent de oameni. Fiecare stat are propriile legi, astfel încât, în colaborare cu fiecare echipă, iau decizia.

Cumva, Milwaukee Bucks, Charlotte Hornets, Oklahoma City Thunder și Denver Nuggets au anunțat deja că, cel puțin la început, nu vor avea spectatori. Deci, dacă doriți să plasați un NetBet pariuri și să preziceți cine câștigă într-un pariu live, îl puteți face doar din confortul propriei case.

În schimb, Memphis Grizzlies spun că sunt gata să găzduiască 20% din capacitatea lor. Și Jazz-ul din Utah să permită prezența a 1.500 de oameni în fiecare meci. Atlanta Hawks vor lăsa în arena lor doar membrii familiilor jucătorilor și 10% din capacitate doar pentru ziua lui Martin Luther King (18/1). Războinicii Golden State au mers puțin mai departe. Ei intenționează să aibă chiar și 50% din lume, după ce au făcut un test rapid pe toată lumea înainte de joc!

 

Vaccinarea universală

Conversația a început deja. Înainte de aprobarea oficială a vaccinurilor în SUA, NBA dorește să dea un bun exemplu și, în același timp, să fie prima ligă care va continua vaccinarea universală. Cu cât mai mult, cu atât mai bine. NBA s-a apropiat deja de echipe, de agendele jucătorilor, dar și de personalități din sfera lui Barack Obama, pentru a-i convinge pe sportivi că vaccinul este soluția.

 

Când se amână un meci și cum poate fi oprit sezonul?

Peisajul este „tulbure”. La 134 de pagini nu este nimic clar. Liga a ales „a vedea și a face”. Cazurile vor fi evaluate și apoi vor decide dacă există un motiv pentru amânarea unui meci. La fel se va întâmpla și în cazul unui „lacăt” pe tot parcursul ligii.

Exemplul NCAA arată totuși că va fi nevoie de multă răbdare. Din acest motiv, liga a publicat programul jumătății de ligă. Odată cu finalizarea primelor 30 de jocuri, următorul va fi lansat, după ce jocurile amânate vor fi incluse pentru prima dată în program.