Șefii marilor firme americane
Actualitate, Featured

Nazare, întalnire cu șefii marilor firme americane prezente în România

Șefii marilor firme americane prezente în România s-au întâlnit, la București, cu ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Șefii marilor firme americane prezente în România, membre ale American – Romanian Business Council (AMRO), s-au întâlnit, la București, cu ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Întâlnirea a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe, precizează un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor.

“Consider că un dialog deschis, permanent, între instituțiile statului român și mediul de afaceri are rolul de a întări relațiile economice și comerciale, în special în contextul economic actual. Construcția bugetară pentru anul 2021 favorizează diversificarea și creșterea volumului de investiții străine în România. Traiectoria fiscal-bugetară sustenabilă, pe care ne-am asumat-o prin reforme și un volum record al investițiilor statului în economie, de 5,5% din PIB, transmite un semnal pozitiv și clar, acela că statul român este un partener solid pentru investitori”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Membrii delegației oamenilor de afaceri americani și-au exprimat aprecierea pentru suportul și eforturile susținute ale ministrului Finanțelor în vederea consolidării relațiilor comerciale dintre cele două țări, precum și pentru deschiderea către un dialog constructiv cu reprezentanții companiilor americane, membre AMRO.

Delegația a fost compusă din președintele American-Romanian Business Council (AMRO), Eric Stewart, împreună cu reprezentanți ai următoarelor companii membre AMRO: Pfizer, MSD, S2 Global, Bell Flight, Motorola Solutions, Oshkosh Defense, Raytheon și Palo Alto Networks.

Aceasta a fost prima întâlnire dintre reprezentații AMRO și ministrul Nazare, de la preluarea mandatului de ministru de Finanțe.

Statele Unite reprezintă unul dintre cel mai importanți parteneri economici ai României.