Navalnîi
International

Navalnîi îl atacă pe Putin din spatele gratiilor: „Nebunul și-a înfipt ghearele în Ucraina și nu știu ce vrea să facă cu ea”

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, l-a atacat pe Vladimir Putin în timpul ședinței de judecată în care a fost audiat prin videoconferință direct din închisoare, spunând că președintele rus este un nebun care a provocat „războiul stupid” din Ucraina pe baza unor minciuni, informează Reuters.

„Acesta este un război stupid pe care Putin al vostru l-a declanșat”, a spus Navalnîi prin videoconferință din colonia penală în care este încarcerat. „Acest război a fost construit cu minciuni.”

Navalnîi, de departe cel mai important lider al opoziției din Rusia, a făcut apel împotriva sentinței prin care a fost condamnat în martie la 9 ani de închisoare pentru fraudă și sfidarea curții, care se adaugă la cei 2 ani jumate pe care trebuia deja să îi petreacă după gratii.

Intrerupt în repetate rânduri de judecător, Navalnîi a descris „faptele” de care este acuzat drept „minciuni”, pe care le-a comparat cu cele emise de Putin pentru a justifica invadarea Ucrainei din 24 februarie.