Navă
International

Navă americană, lovită de o rachetă a rebelilor houthi

O Navă americană de tip cargo a fost lovită cu o rachetă balistică. Proiectilul a fost lansat de rebelii houthi care au atacat în largul coastelor yemenite.

Rebelii houthi au lovit o navă de marfă care era operată de SUA. Atacul cu racheta balistică a fost lansat în largul largul coastei de sud a Yemenului, în Golful Aden. Incidentul a fost confirmat de oficialii Comandamentului Central al Statelor Unite.

Navă atacată de rebelii houthi

Atacul orchestrat de rebelii houthi a avut loc luni, în zona Golfului Aden. Aceștia au avut drept țintă o navă operată de Statele Unite ale Americii. În urma lansării rachetei balistice, nu au fost înregistrate victime. De asemenea, SUA nu a raportat pagube semnificative.

Mai mult, americanii au decis să continue traseul din zona Golfului Aden.Comandamentul Central al SUA a confirmat că o navă a fost lovită puternic de o rachetă balistică.

Navă

Ce încărcătură transporta vasul

Potrivit oficialilor Comandamentului Central al SUA, vasul transporta o încărcătură de produse din oțel. Aceștia au transmis că nava a fost lovită de „de un proiectil neidentificat”.

Atacul a avut loc în momentul în care vasul a ajuns la aproximativ 100 de mile în larg.

„Ca urmare a impactului, vaporul a suferit daune minore la o cală de marfă, dar este stabilă și se îndreaptă în afara zonei. Confirmăm că niciun navigator de la bordul navei nu a fost rănit”, au transmis americanii.

Navă

Navă americană, lovită de rebelii houthi. Val de atacuri în ultimele luni

În urmă cu o lună de zile, firma britanică de securitate maritimă Ambrey a anunţat că o navă comercială britanică a fost atacată în timp de traversa Marea Roșie. Rebelii ar fi stat și în spatele acestui incident.

„O navă comercială britanică sub pavilion Bahamas ar fi fost atacată cu rachete în timp ce traversa Marea Roşie, la circa 34,5 km vest-nord-vest de Mocha, în Yemen. Nava ar fi fost lovită de o rachetă”, a precizat Ambrey.

Rebelii houthi beneficiază de susținerea Iranului. Aceștia au efectuat în ultima perioadă numeroase atacuri cu drone şi rachete. Majoritatea au vizat navele care asigură transportulcomercial din Marea Roşie.

blank