Naţionala României de fotbal a României a învins fără drept de apel formaţia Lituaniei, cu scorul de 3-0 (1-0), sâmbătă seara, în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti, meci disputat cu porţile închise.

Naţionala României obţine prima victorie pe teren propriu în Liga Naţiunilor, 3-0 cu Lituania, şi urcă pe locul 2 în grupă. “Tricolorii” merg la Podgorica având nevoie de un egal pentru a-şi păstra actuala poziţie, în condiţiile în care şansele de a termina pe primul loc sunt minime.

Au marcat: George Puşcaş (7), Claudiu Keşeru (47), Nicolae Stanciu (65).

În celălalt meci din grupă Serbia a învins cu scorul de 2-1 (2-0) Muntenegru, sâmbătă, la Belgrad, în Grupa a 4-a din Seria a treia a Ligii Naţiunilor.

Clasament grupă:

 Serbia – 11p

România – 9p

Muntenegru – 7p

Lituania – 0p

Câştigătoarea grupei va promova în seria superioară, iar ultima clasată va retrograda în seria inferioară. România poate continua lupta pentru calificare la EURO 2020 şi din postura de ocupantă a locului secund în grupa din Liga Naţiunilor, dacă Serbia se va califica direct la Campionatul European în urma preliminariilor.

Lituania, care va juca marţi contra Serbiei, la Belgrad, a retrogradat în Liga D, ultimul eşalon valoric al Ligii Naţiunilor, în urma înfrângerii de la Ploieşti.