Naomi Osaka a fost eliminată în optimile turneului de Grand Slam de la US Open, iar, începând de luni, Ashleigh Barty va fi noul număr 1 WTA.

Campioana de anul trecut de la Flushing Meadows a fost învinsă de Belinda Bencic. Sportiva din Elveția s-a impus, în două seturi, 7-5, 6-4 și va juca în sferturile de finală cu învingătoarea dintre Vekic și Goerges.

În acest moment, Naomi este pe locul 3 WTA, în clasamentul LIVE, dar ea poate fi depășită de Elina Svitolina, dacă ucraineanca se va impune la US Open. În acest caz, Elina va urca pe poziția secundă, iar Karolina Pliskova va fi pe locul 3.

Gest superb făcut de Naomi Osaka la US Open
La finalul partidei Cori Gauff, Naomi a făcut un gest de mare campioană. Japoneza a mers la Gauff, pe care a consolat-o și a luat-o în brațe. Mai mult, aceasta a invitat-o pe Gauff să participe la interviul de pe teren. Inițial, jucătoare de 15 ani a refuzat, motivând că nu își va putea stăpâni lacrimile, însă până la urmă a acceptat invitația acesteia.

“Mi-a venit ideea când i-am strâns mâna la fileu. Avea deja lacrimi în ochi. M-am gândit… oamenii nu văd când noi mergem la conferinţele de presă. Oamenii ăştia care sunt pe arenă nu prea citesc o transcriere a conferinţelor de presă, nu văd interviurile. Mi s-a părut că ar fi frumos ca toţi aceşti oameni care, evident, au venit să o vadă şi să o încurajeze atât de mult, să o audă. A avut o săptămână atât de bună, aşa că am vrut să ia ceva pozitiv de aici”, a spus Naomi Osaka, în studioul ESPN.