Showbiz, Stiri

Muzica lui Dan Bălan a cucerit Rusia!

Cântăreţul a fost desemnat cel mai bun interpret la premiile Music Box din Rusia

dan_balan_22602200

Cântăreţul Dan Bălan a fost desemnat, marţi, la o gală organizată la palatul Kremlin din Moscova, învingător la categoria „cel mai bun interpret” a premiilor ruseşti Music Box.

Fanii au fost cei care au hotărât câştigătorul, iar cu ajutorul lor artistul a reuşit să adune cele mai multe voturi dintre toţi nominalizaţii – Ivan Dorn, Irakli, Timati şi Dima Bilan -, adică dublu faţă de locul al doilea, pe care s-a situat Bilan. Perioada de votare a durat patru luni.

Premiile Music Box, organizate în premieră de postul de radio cu acelaşi nume, sunt, pe piaţa muzicală din Rusia, echivalentul trofeelor MTV.

Pe lângă succesul din Rusia, Dan Bălan este în continuare unul dintre cei mai apreciaţi artişti din România. Cântăreţul a lansat la începutul lunii iulie un videoclip pentru piesa „Lendo Calendo”, cântată împreună cu interpreta Tany Vander şi cu rapperul american Brasco.

Dan Bălan, fost membru al trupei O-zone, care s-a destrămat în 2005, a ales o carieră solo la Los Angeles, iar în prezent trăieşte la New York.

De atunci au urmat hiturile „Crazy Loop” (piesă inclusă pe compilaţii din Spania, Olanda şi Japonia), „Chica Bomb” (nominalizată la Europe Music Awards 2010 la categoria „Best Romanian Act”), „Justify Sex” şi „Freedom”.

 

blank