Featured, Politic

Mutări BOMBĂ în Guvern: listă spectaculoasă a remaniaților, dar și a noilor intrați în Guvern

PSD se pregătește de o amplă remaniere guvernamentală, iar mutările se anunță a fi unele extrem de spectaculoase. Oamenii care au jucat împotriva lui Liviu Dragnea vor fi executați sumar, iar fidelii recompensați. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat că evaluarea miniștrilor este gata, iar lista remaniaților este pe masa Vioricăi Dăncilă.

Conform surselor din conducerea PSD, o primă mutare va avea loc la nivelul vicepremierilor. Paul Stănescu va pleca din funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, ca pedeapsă pentru puciul împotriva lui Dragnea.

De asemenea, Viorel Ștefan va pleca din funcția de vicepremier. Acesta își dorește foarte mult să ajungă șef la Autoritatea de Supraveghere Financiară, în locul lui Leonardo Badea. Decizia nu este bătută în cuie, dar Viorel Ștefan își face lobby pentru a ajunge în această funcție.

Una dintre funcțiile de vicepremier îi va reveni lui Niculae Bădălău, cel care a revenit în grațiile lui Liviu Dragnea, după ce a plecat din sală la puciul împotriva liderului PSD.

O bătălie foarte mare se dă pe scaunul lui Tudorel Toader. Conform surselor noastre, în acest moment situația este incertă, ministrul având șanse 50/50 să rămână sau să plece. Dacă va pleca din Guvern, în locul lui Tudorel Toader va fi numit Eugen Nicolicea.

O altă mutare de impact va fi mutarea Liei Olguța Vasilescu de la Ministerul Muncii către Ministerul Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu. Olguța Vasilescu își dorește această mutare, dar Liviu Dragnea și-ar dori să o trimită mai degrabă la Ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Șova, care va pleca din Guvern.

La Ministerul Muncii, în locul Liei Olguța Vasilescu este favorit să ajungă deputatul Adrian Solomon, președinte al Comisiei de Muncă din Camera Deputaților.

Pentru Ministerul Transporturilor este bătălie mare. Dragoș Benea, liderul PSD Bacău își dorește această funcție și este susținut de mai mulți lideri din Moldova, cei care consideră că odată venit unul de-al lor ar putea înlesni construcția unei autostrăzi către Moldova.

O mare bătălie se dă și pentru Ministerul Apărării. Mihai Fifor a intrat în dizgrația lui Liviu Dragnea, după ce a făcut parte din grupul puciștilor și s-a decis mazilirea acestuia. În culise, bătălia pentru Apărare este atât de mare încât s-a ajuns să fie vehiculat inclusiv Cătălin Rădulescu, deputatul ”mitralieră”.

La Ministerul Educației este favorită Ecaterina Andronescu, cea care vine în locul demisionarului Valentin Popa. De asemenea, la Cercetare ar putea veni deputatul Daniel Breaz, în locul demisionarului Nicolae Burnete.

Printre cei care vor pleca sigur din Guvern se numără Dănuț Andrușcă, ministrul Economiei, Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului, ministrul Culturii, George Ivașcu, dar și ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Printre miniștrii care vor rămâne sigur în Guvern se numără Sorina Pintea, ministrul Sănătății, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, Carmen Dan, ministrul de Interne, Petre Daea, ministrul Agriculturii și Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.