Sport, Stiri

Mutare surpriză a lui Piţurcă în primul 11

Meciul Grecia – România începe astăzi, de la ora 21.45 şi se joacă în Pireu

piturca_nationala_92001100

Victor Piţurcă a pregătit o mutare surprinzătoare pentru meciul Grecia-Romania, din prima manşă a barajului de calificare la CM 2014. Grecia-Romania se joacă, vineri, la Pireu, de la ora 21.45. Returul dintre Romania şi Grecia este programat, marţi, de la ora 21.00, la Bucureşti.

Victor Piţurcă va trimite pe teren o echipă de forţă, astfel că Romania va miza surprinzător pe Nicoliţă, abia revenit la FC Nantes după unele probleme medicale. Marele sacrificat va fi Torje, jucătorul lui Espanyol, care va rămâne pe banca de rezerve în Grecia.

Victor Piţurcă va folosi o linie de trei mijlocaşi ofensivi, formată din Nicoliţă, Maxim şi Tănase. Marica va juca vârf, iar Stancu şi Cociş rămân variante de rezervă, alături de Torje. Maxim, cel mai în formă „stranier”, va fi titular pentru Romania la partida din Grecia. Altfel, în lipsa lui Chiricheş şi Pintilii, accidentaţi, vor intra din start Gardoş şi Lazăr. Tătăruşanu a fost recuperat la timp, s-a antrenat şi va intra din primul minut al meciului Grecia-Romania.

Echipa de start a „tricolorilor: Tătăruşanu – Măţel, D. Goian, Gardoş, Raţ – Bourceanu, C. Lazăr – B. Nicoliţă, Al. Maxim, Cr. Tănase – Marica.

Presa de la Atena anunţă că la meciul Grecia – Romania mai sunt disponibile 680 de bilete, care vor fi puse în vânzare, vineri dimineaţă, la casele de bilete ale Stadionului „Giorgios Karaiskakis”.

Capacitatea arenei din Pireu este de 32.115 locuri. Suporterilor români le-au fost acordate 1.700 de bilete la acest meci, însă sunt aşteptaţi şi fani ai tricolorilor din rândul comunităţii române din Grecia. Organizatorii au decis sporirea dispozitivului de securitate în zona stadionului, după ce şi-au anunţat prezenţa la meci preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean.

De asemenea, spectatorii vor fi controlaţi cu atenţie la intrarea pe arenă pentru a nu introduce bannere cu sloganuri extremiste.

Grecia – România, partidă din prima manşă a barajului pentru CM 2014, va fi condusă de o brigadă de arbitri din Portugalia, alcătuită din Pedro Proenca (central), Bertino Cunha Miranda (arbitru asistent), Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo (arbitru asistent) şi Nuno Duarte Pereira Gomes (rezervă). Observator pentru arbitri a fost desemnat spaniolul Juan Antonio Fernandez Marin, iar observator de joc finlandezul Pertti Alaja.

Prima manşă a play-off-ului european pentru Cupa Mondială din Brazilia programează, astăzi, patru partide care se vor disputa astfel:

ISLANDA – CROAŢIA (ora 21:00, Stadionul Laugardalsvollur din Reykjavik)

PORTUGALIA – SUEDIA (ora 21:45, Estadio da Luz din Lisabona

UCRAINA – FRANŢA (ora 21:45, Stadionul Olimpic din Kiev)

GRECIA – ROMANIA (ora 21:45, Stadionul Georgios Karaiskakis din Pireu)

Toate partidele retur sunt programate marţi. Echipele care vor câştiga dubla manşă se vor alătura altor nouă formaţii europene, care au obţinut calificarea direct la turneul final al Cupei Mondiale din 2014: Belgia, Italia, Anglia, Spania, Olanda, Bosnia-Herţegovina, Rusia, Germania şi Elveţia.

 

blank