SUA iau în calcul să trimită rachete Patriot în Ucraina
International

Mutare majoră, SUA iau în calcul să trimită rachete Patriot în Ucraina: „Analizăm toate capacitățile posibile care ar putea ajuta ucrainenii să reziste atacurilor rusești”

SUA iau in considerare trimiterea sistemului de aparare antiracheta Patriot in Ucraina pentru a sprijini capacitatile de aparare aeriana ale acesteia impotriva atacurilor rusesti, a declarat marti un inalt oficial american din domeniul apararii, citat de CNN.

„Toate capacitatile sunt pe masa”, a declarat oficialul cand a fost intrebat daca SUA iau in considerare trimiterea de baterii Patriot in mod special in Ucraina. „Patriot este una dintre capacitatile de aparare aeriana care este luata in considerare”, a adaugat oficialul.

Sistemul de rachete de aparare aeriana Patriot – Patriot este acronimul de la „Phased Array Tracking Radar to Intercept of Target” (radar de urmarire cu fascicule fazate pentru interceptarea tintei) – este conceput pentru a contracara si distruge rachetele balistice cu raza scurta de actiune, avioanele avansate si rachetele de croaziera care se apropie.

Apararea aeriana a Ucrainei este „prioritatea principala” a SUA, a adaugat oficialul.

„Analizam toate capacitatile posibile care ar putea ajuta ucrainenii sa reziste atacurilor rusesti, astfel incat toate capacitatile sunt pe masa si analizam ce pot face Statele Unite, analizam ce pot face aliatii si partenerii nostri si analizam combinatii de capacitati care ar fi utile”, a adaugat oficialul.

blank