Actriţa americană Elaine Stritch, o legendă de pe Broadway, care era însă apreciată şi pentru rolurile sale din producţii de televiziune, precum serialul “Two’s Company”, difuzat în anii 1970, a murit joi în reşedinţa ei din statul american Michigan la vârsta de 89 de ani.

i_1_elaine_stritch_23503200

Recent, Elaine Stritch, câştigătoare a premiilor Primetime Emmy şi Tony, a apărut şi în două seriale TV foarte apreciate, “Law & Order” şi “30 Rock”, şi a susţinut un turneu de adio ce a inclus mai multe concerte în 2013, relatează bbc.co.uk.

Actriţa s-a retras în reşedinţa ei din Birmingham, un oraş din statul american Michigan, după o carieră de şapte decenii, întrucât suferea de diabet şi suferise de curând o fractură de şold.

Elaine Stritch, actriţă şi cântăreaţă, era renumită pentru umorul ei înţepător şi pentru mimica ei ironică, dar şi pentru preferinţa pentru ţigarete şi alcool.

Şi-a început cariera în anii 1940, jucând în numeroase producţii teatrale, care i-au adus cinci nominalizări la premiile Tony. A câştigat acest trofeu o dată, în 2002.

A jucat şi în filme, inclusiv în două pelicule semnate de Woody Allen – “September” şi “Small Time Crooks”.

A fost nominalizată de opt ori la premiile Primetime Emmy şi a câştigat acest trofeu de trei ori.