O tânără de 20, din judeţul Vaslui, a murit în chinuri groaznice după ce a născut prin cezariană. Familia fetei acuză medicii care au îngrijit-o de malpraxis.

Tânăra a fost internată pe 9 ianuarie la Spitalul Dimitrie Castroianu din Huşi, acuzând o stare de răceală.

„Pe 9 ianuarie a ajuns la spital la Huşi, Oana se simţea rău. I s-a dat paracetamol, iar după 7- 8 zile a fost transferată la Iaşi, spitalul de Boli Infecţioase. Ni s-a spus că trebuie să facă nişte analize mai amănunţite. A stat două zile, după care a fost transferată la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, unde i s-a făcut cezariana (pe 23 ianuarie n.r.), iar medicul de acolo mi-a spus că a fost o operaţie complicată din cauza poziţiei fătului. La opt zile după operaţie a fost trimisă din nou la Spitalul de Boli Infecţioase, unde starea ei s-a înrăutăţit, fiind mutată la Terapie Intensivă, unde a şi decedat.”, a declarat Andrei Acsinte, soţul tinerei decedate.

Bebeluşul, o fetiţă sănătoasă, se află încă internat la maternitatea ieşeană, urmând a fi dat familiei după ce va mai lua în greutate.

Medicii nu au încă o explicaţie pentru moartea femeii.

Starea ei era grava, era postoperator, un sindrom inflamator important, a fost tratata cu antibiotice la care s-au adaugat si tuberculostatice pentru ca pacienta avea o polisirozita„, a declarat medicul de la spitalul de Boli Infecţioase.

Familia a depus o plângere la poliţie împotriva medicilor. Necropsia va stabili cauzele exacte ale decesului.

Tot la Spitalul din Huşi, o fetiţă de patru ani şi-a pierdut viaţa, în octombrie 2014, la 40 de minute de la internare. Medicul pediatru de la Spitalul Municipal Huşi care a tratat-o pe fetiţa de patru ani a fost găsit vinovat de Colegiul Medicilor Vaslui, în urma anchetei desfăşurate în acest caz.

Astfel, medicul Floreta Bianu, şeful Secţiei de Pediatrie a unităţii medicale huşene, este acuzat de culpă medicală pentru că nu a direcţionat-o pe copilă, care avea insuficienţă respiratorie din cauza complicaţiilor date de laringita acută cu care fusese internată, către specialistul de la Compartimentul Primiri Urgenţe din acelaşi spital.

Citeste si...
Masca hranitoare pentru par cu polen de albine