Social, Stiri

Muncesc cinstit în Elveţia, dar profesia lor se numeşte… prostituţie

Cele două românce îşi vând trupul legal într-un orăşel din Alpi, iar în ţară sunt femei de afaceri

Gina

Două românce, Gina (29 de ani) şi Vanessa (30 de ani), sunt principalele personaje ale unui reportaj realizat recent într-un bordel din Lugano, Elveţia, de jurnalişti italieni. Aflăm astfel că ele se prostituează de mulţi ani în micul oraş din Alpi, fără ca familiile din România să bănuiască, mai ales că pe meleagurile noastre ele sunt considerate femei respectabile, cu afaceri înfloritoare.

Gina (29 de ani) e mama unei fetițe căreia vrea să-i asigure un viitor fără griji, iar Vanessa (30 de ani) și-a deschis o afacere din banii câștigați din prostituție.

Barul Oceano din Lugano, deschis la parterul unui motel, este “casa” mai multor românce care îşi vând trupurile de ani buni. Printre ele, Gina şi Vanessa, care au acceptat să-şi spună povestea unor jurnalişti italieni. “Eu am un copil şi nu-l puteam creşte cu 200 de euro pe lună la mine în ţară. Am ales să mă prostituez aici de mai bine de şase ani, în condiţii civilizate, mai ales că fac totul legal. Tariful meu e de 100 de franci elveţieni pentru jumătate de oră şi adun lunar 5.000-6.000 de franci”, a mărturisit Gina.

Vanessa

Atât ea, cât şi prietena ei, tot o româncă, Vanessa, plătesc 120 de franci pe zi chiria la motelul unde-şi primesc clienţii. Din banii pe care-i fac la Lugano, cele două românce şi-au luat câte un apartament în Bucureşti şi şi-au deschis afaceri în ţara de baştină, care le merg bine. Una are un salon de înfrumuseţare, iar cealaltă, o firmă de imobiliare. Însă, deşi ar putea trăi decent din banii de pe urma investiţiilor, nici una nu vrea să renunţe la prostituţie: “E adevărat că familiile noastre nu ştiu cu ce ne ocupăm. Aici nu ne e ruşine cu ceea ce facem, prostituţia e o activitate economică reglementată prin Constituţia federală, dar pentru români suntem curve şi atât”, a declarat Gina.