Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat vineri, la Palatul Cotroceni, o ședință cu Guvernatorul BNR Mugur Isărescu si cu ministrul Finantelor publice Florin Cîțu la această îtâlnire a participa si premierul româniei Ludovic Orban întrvederea a avut ca scop evaluarea situației economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19.

La discuții vor participa prim-ministrul României, Ludovic Orban, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, și ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Seful statului a mai avut o intalnire in acest format si pe 8 mai, pentru evaluarea situatiei economice in contextul crizei generate de epidemia de COVID-19.

La finalul acesteia, Klaus Iohannis declara ca este „clar” ca deficitul bugetar al Romaniei va fi mai mare decat cel planificat si va trebui finantat.

„Am discutat situatia economica, situatia bugetului, situatia generala. Ne-am concentrat in aceasta discutie, in partea dupa introducere, pe doua teme – prima fiind deficitul bugetar.

Citeste si...
Solidaritate: Ambasadorul României la Minsk păzeste casa ultimului lider al opozitiei bieloruse aflat în libertate

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat.

Este clar ca vom avea un deficit mai mare decat a fost initial (…), la inceputul anului, planificat, iar acest deficit trebuie finantat si am avut o discutie foarte buna pentru a vedea ce masuri sunt fezabile, ce masuri se impun pentru revigorarea economica. (…) Ceea ce ne dorim cu totii este sa avem o finantare buna pentru deficit ca sa nu fie nevoie de masuri suplimentare de austeritate.

Este nevoie de masuri foarte coerente care ne permit sa incurajam aceasta economie, care este in momentul de fata intr-o situatie speciala, intr-o situatie de criza”, spunea, la acea data, Iohannis.

mugur isarescu, klaus iohannis, guvernator bnr, ministrul finantelor, florin citu, academicieni decorati de presedinte