Politic, Stiri

MRU n-a mâncat vită Kobe când era premier; a mâncat falsuri!

MRU n-a mâncat vită Kobe când era premier; a mâncat falsuri!

blankAoleu şi văleleu! Plângeţi ochi şi lăcrimaţi de mila bietului Mihai Răzvan Ungureanu, care a luat ţepe, bietul de el, şi pe vremea când a fost premier şi se bucura, că doar nu era din buzunarul lui, ci al blegului de popor, de buget nelimitat pentru diverse cheltuieli. Dar ce diversitate! Vă amintiţi de lista cu unguente, foarfeci, băuturi, plasturi, piepteni şi alte alea, care au spart vistieria în două luni, cât alte cheltuieli făcute de alţi premieri în 20 de ani, adică a cheltuit MRU pe delicatesuri şi fineţuri peste 10 miliarde de lei! Printre care, a achiziţionat şi ceva carne de vită kobe. Căci, nu-i aşa, obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Numai că, MRU a luat-o, cum aud că se zice prin cartierele mărginaşe, eu sunt o doamnă, nu vorbesc aşa, direct în freză. Nu a mâncat carne de vită kobe, ci, un… fals. Nişte falsuri. Pentru simplul motiv că această carne nu se vinde decât într-un singur loc şi decât în anumite condiţii. Locul este Japonia, prefectura Hyogo (a cărei capitală este Kobe, de unde şi numele cărnii). Condiţiile… Absolut draconice, ca să zic aşa. Vitele crescute la Kobe sunt din rasa Tajima Wagyu. Ele trebuie să se fi născut şi crescut în prefectura Hyogo, să se fi hrănit cu iarbă şi apă de pe acest teritoriu toată viaţa lor, să fie tăiate şi tranşate numai în abatoarele din această regiune. Pentru a primi certificate de autenticitate trebuie să treacă de mai multe teste riguroase. În decembrie, anul trecut, niciun exemplar de vită Kobe din cele doar 3.000 certificate pentru producerea cărnii Kobe, nu era în afara Japoniei. Într-o singură ţară se mai exportă uneori vită Kobe şi aceasta este Macao. Nu Europa, nu România, nu MRU… Deci, cum ziceam, bietul MRU… Nici măcar cu vita kobe nu i-a ieşit pasienţa. Nici măcar acolo nu a avut succes să înfulece o halcă adevărată. Nici de la kobe nu se poate spune că este satisfăcut. N.M.   

blank