colonel rus a cerut mită unui comisar militar o mașină de spălat
International

Motivul pentru care un colonel rus a cerut mită unui comisar militar o mașină de spălat

Un colonel din cadrul Statului Major al Forțelor Armate Ruse a fost trimis în arest la domiciliu timp de două luni, după ce ar fi cerut mită o mașină de spălat de la un comisar militar pentru a ascunde faptul că la biroul de înrolare „mergeau foarte prost”, notează Meduza.

Un colonel rus i-a cerut mită unui comisar militar o mașină de spălat. Colonelul Ivan Mertvishchev urma să efectueze în luna noiembrie o inspecție la un centru de recrutare a unui comisar militar din Moscova, potrivit Mommersant, citat de Meduza.

Se pare că Mertvishchev i-a spus clar comisarului că știa că mobilizarea merge foarte prost și că acesta ar trebui să-i dea o mașină de spălat în valoare de 70.000 de ruble (aproximativ 1.153 de dolari) dacă vrea să treacă de inspecție.

Astfel, comisarul s-a prefăcut că este de acord cu propunerea lui Mertvishchev, însă l-a pârât la departamentul de contrainformații militare al FSB.

FSB l-a reținut pe colonelul rus în momentul în care s-a dus să ridice mașina de spălat pe care o ceruse drept mită.

Colonelul, care și-a recunoscut vinovăția, riscă acum o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

De asemenea, Comitetul rus de Investigații urmează să stabilească dacă Mertvishchev a mai comis infracțiuni similare în trecut.

blank