Plenul Camerei Deputaţilor a început marţi dezbaterea moţiunii simple “Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)”, demers iniţiat de PNL şi USR.

Înainte de începerea dezbaterii, deputatul PMP Robert Turcescu a propus ca votul asupra moţiunii să fie secret cu bile.

“Sunt sincer îngrijorat de sistemul de vot. Vă rog să supuneţi la vot ca votul pentru această moţiune simplă pe Justiţie de mâine să fie un vot secret cu bile. Vă rog să propuneţi plenului acest lucru înainte de a intra în dezbaterea moţiunii”, a spus deputatul PMP.

După o pauză de consultări, propunerea a fost respinsă de plen, înregistrându-se 122 voturi contra, 13 pentru şi 10 abţineri.

Moţiunea este citită de deputatul USR Stelian Ion.

 

Semnatarii moţiunii cer demisia lui Tudorel Toader, pe care îl acuză, în 20 de puncte, că prin comportamentul său a “abandonat Justiţia în mâna infractorilor” şi “a trimis România în trecut, în perioada Năstase-Stănoiu, în care dosarele se rezolvau în şedinţe de partid”.

Votul va fi dat miercuri.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat înainte de a merge la dezbaterea moţiunii simple la adresa sa că este pregătit cu argumente şi că cei care au intitulat documentul „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)” au nostalgiile sistemului sovietic, unde notarea e de la 1 la 5.

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, înainte de a merge la Parlament, la dezbaterea moţiunii simple la adresa sa, că este pregătit şi că are argumente.

Întrebat cum vede faptul că moţiune e intitulată „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)”, Toader a răspuns: „Poate au nostalgiile sistemului sovietic, unde grila de notare e de la 1 la 5”.

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate, marţi, moţiunea simplă intitulată „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)”, în care PNL şi USR îi solicită demisia lui Tudorel Toader, votul urmând să fie dat în şedinţa de plen de miercuri.

„<>, spuneaţi la un moment dat. Astăzi, a sosit timpul să fiţi evaluat dumneavoastră, domnule Ministru al Justiţiei, iar în urma evaluării noastre, efectuate în temeiul dispoziţiilor constituţionale, am concluzionat că sunteţi un ministru de nota 4!”, se arată în textul moţiunii simple.

Documentul spune că Tudorel Toader este vinovat de faptul că ridicarea MCV devine un obiectiv tot mai îndepărtat pentru români.

 

Întâlnire Toader – Dragnea înaintea de moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei

Ministrul Justiţiei s-a întâlnit marţi, în Parlament, cu liderul PSD Liviu Dragnea, înainte de dezbaterea moţiunii simple prin care opoziţia cere demisia din funcţie a ministrului Justiţiei.

Tudorel Toader a stat, marţi, aproximativ 10 minute, în biroul lui Liviu Dragnea din Parlament, acolo unde se afla şi liderul PSD, după care a intrat în sala de plen a Camerei Deputaţilor.