Moțiunea de cenzură a fost depusă dar mai stă o tură. Documentul intitulat Guvernul ORBAN/PNL – privatizarea democrației românești va fi citit în Parlament luni, a declarat social-democratul Alfred Simonis. Birourile permanente reunite au decis că Moţiunea de cenzură depusă de PSD va fi prezentată în plenul Parlamentului luni, de la ora 14,00.

Moțiunea de cenzură a fost depusă în Parlament

În textul moțiunii se precizează, printre altele:

Guvernul Orban trebuie demis de urgență nu doar pentru că această măsură de modificare a sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, dar – mai ales! – pentru ca adoptarea acestor modificări se face în mod unilateral, fără consultare și dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere“.

(…)

având în vedere dorința PNL de a privatiza democrația din România, vă rog să susțineți această moțiune de cenzură! Drumul României nu este spre est. Nu-i lăsați să ducă România pe acel drum!”

Moţiunea are 208 semnături ale PSD şi UDMR, conform unor surse politice.

„Aşteptăm votul la moţiunea de cenzură. Suntem pregătiţi pentru orice situaţie. Cei care depun moţiunea sunt nişte oameni politici care şi-au dat măsura lipsei de valoare prin modul în care au guvernat în ultimii trei ani. În ceea ce mă priveşte pe mine, indiferent de deznodământul moţiunii de cenzură, noi ne continuăm activitatea şi mai ales ne îndreptăm spre obiectivul pe care îl avem, şi anume acela de a câştiga alegerile, astfel încât să asigurăm o guvernare stabilă, solidă, cu o susţinere parlamentară puternică, pentru a putea să ne punem în practică toate proiectele de care are nevoie România astăzi“, a spus premierul.

El a adăugat că parlamentarii PNL vor vota „categoric împotriva moţiunii”.